Premiér Fico: Očkovanie proti COVID-19 bolo len biznis, vakcíny označil za experimentálne

NETKY.SK • 25 Október 2024, 09:36 • 2 min
Premiér Fico: Očkovanie proti COVID-19 bolo len biznis, vakcíny označil za experimentálne

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico počas diskusie v Národnej rade vyhlásil, že očkovanie proti COVID-19 bolo motivované predovšetkým finančnými záujmami a označil vakcíny za experimentálne. Vyjadril sa tiež, že pozná prípady vážnych zdravotných problémov po očkovaní, a sám vakcináciu odmietol.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slovenský premiér Robert Fico počas diskusie v Národnej rade SR vyjadril svoje názory na očkovanie proti COVID-19, ktoré opísal ako obyčajný biznis. Počas hodiny otázok premiér reagoval na poslaneckú otázku a zdieľal príbehy ľudí, ktorí podľa jeho slov utrpeli vážne zdravotné následky po podaní vakcíny.

Fico tvrdil, že vo svojom okolí pozná viacerých ľudí, ktorí po očkovaní zažili závažné komplikácie, pričom niektorí z nich údajne zomreli.

Podľa premiéra sa na Slovensku množia prípady zdravotných problémov po očkovaní, pričom takéto prípady vraj budú pribúdať aj naďalej. Okrem toho Fico otvorene priznal, že sám očkovanie proti COVID-19 odmietal, keďže vakcíny považoval za "experimentálne" a neoverené, a teda podľa neho spojené s rizikom vzniku vážnych zdravotných ťažkostí.

Vo svojom prejave Fico zdôraznil, že vakcinačná kampaň podľa jeho názoru nebola založená na starostlivosti o zdravie ľudí, ale skôr na ekonomických záujmoch. Výrobcovia vakcín a organizácie podporujúce očkovanie sa podľa neho primárne snažili o finančný zisk.

"O čo išlo? O nič iné nešlo, vážený pán poslanec, ako o obyčajný biznis," povedal Fico, čím vyjadril presvedčenie, že celý proces okolo vakcinácie bol motivovaný predovšetkým finančnými záujmami.

Premiérové vyhlásenia vyvolali značnú pozornosť a kontroverziu, pretože na Slovensku, ako aj inde vo svete, prebiehala očkovacia kampaň práve v období, keď bola pandémia COVID-19 na vrchole a vakcinácia sa považovala za kľúčový nástroj na zníženie jej dopadov na verejné zdravie.

Premiér týmto vystúpením opätovne zdôraznil svoj negatívny postoj k očkovaniu a poukázal na riziká, ktoré podľa neho s vakcínami súvisia, čo môže mať dopad na verejnú mienku o očkovaní na Slovensku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Robert Fico, Foto: FB/Robert Fico
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies