Prešov: Začínajú dlhodobé dopravné obmedzenia. Ktorých ulíc sa to týka?

NETKY.SK • 19 August 2024, 12:38 • 2 min
Prešov: Začínajú dlhodobé dopravné obmedzenia. Ktorých ulíc sa to týka?

PREŠOV - V Prešove sa od pondelka 19. augusta začínajú dlhodobé dopravné obmedzenia na uliciach Kúty a Gorkého. Uzávierka prvej ulice sa týka rekonštrukcie zaplavovanej cesty, dôvodom neprístupnosti časti Gorkého ulice sú výkopové práce.

slovakia

left justify in out

Ako informoval hovorca mesta Prešov Michal Hudák, stavebné práce dlhoočakávanej rekonštrukcie cesty v časti Kúty začínajú od pondelka 19. augusta. Obyvateľov tejto časti už roky trápi zlé odvodnenie komunikácie, na ktorej sa počas prívalových dažďov hromadí voda, ktorá komplikuje prejazd vozidiel.

"Zlý stav vozovky a problémy s jej odvodnením trápia podľa slov niektorých obyvateľov túto časť mesta už približne 10 rokov. Za rok a pol sa mestu podarilo dohodnúť s takmer 50-timi vlastníkmi, vyčleniť financie a vybrať vo verejnej súťaži zhotoviteľa opráv," uviedol Hudák.

"Nakoľko ide o úzku komunikáciu, rekonštrukčné práce budú musieť prebiehať za úplnej uzávierky cesty. Diať sa tak bude ale s ohľadom na nutnosť dostupnosti do tejto lokality pre miestnych, ale aj záchranné zložky," uviedol Hudák.

Celková uzávierka miestnej cesty na ulici Kúty sa od pondelka 19. augusta do soboty 31. augusta týka v pracovných dňoch časov od 8:00 do 15:30 a sobôt od 8:00 do 15:30.

V období od pondelka 2. septembra až do pondelka 9. decembra bude platná v pracovných dňoch od 8:00 do 14:00 a v soboty od 8:00 do 15:30. Dopravné obmedzenia sa nebudú týkať nedele a ani neskorších popoludňajších a nočných hodín. Dotknú sa však mestskej hromadnej dopravy (MHD).

"Linka MHD číslo 41 bude vo vyššie uvedenom období premávať len po zastávku MHD Rybníčky," doplnil hovorca mesta.

Od pondelka 19. augusta bude zároveň čiastočne uzavretá aj Gorkého ulica. Dôvodom sú výkopové práce súvisiace s preložkou vodovodu. Obmedzenie sa bude týkať úseku od križovatky Obrancov mieru a Gorkého ulice až po križovatku Gorkého a Sázavského.

"Uzávierka bude realizovaná na dĺžke 200 metrov a potrvá dva mesiace, teda do 19. októbra. V realizovanom úseku bude umiestnené dočasné dopravné značenie. Verejnosť preto prosíme o zvýšenú mieru opatrnosti a trpezlivosti v danom úseku," priblížil Hudák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Prešov, Foto: modra.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies