Prešovský kraj modernizuje školské vzdelávacie programy

NETKY.SK • 18 Jún 2024, 11:11 • 2 min
Prešovský kraj modernizuje školské vzdelávacie programy

PREŠOV - Prešovský samosprávny kraj je na Slovensku jediným poskytovateľom programu inovačného vzdelávania pedagógov. Zameral sa na modernizáciu školských vzdelávacích programov a vylepšovanie kvality stredného školstva. Kraj v akreditovaných programoch vyškolil už 80 pedagógov, ktorí v týchto dňoch realizujú záverečné skúšky.

slovakia

left justify in out

Kraj akreditoval program pre inovačné vzdelávanie na ministerstve školstva v roku 2023 s cieľom vyjsť v ústrety pedagogickým zamestnancom v otázke tvorby a sprehľadnenia existujúcich školských vzdelávacích programov. Informovala o tom hovorkyňa PSK Dáša Jeleňová.

V súčasnosti má v programe vyškolených prvých 80 pedagógov z desiatich župných škôl. V týchto dňoch skladajú záverečné skúšky. Program prebiehal formou 50-hodinového vzdelávania, vrátane vypracovania dištančných úloh a záverečných prezentácií pred hodnotiacou komisiou.

"Program sa zameriava na legislatívnu aj praktickú časť tvorby vzdelávacích programov a zahŕňa tipy, ako nadviazať a rozšíriť spoluprácu so zamestnávateľmi. Ďalšia tzv. mäkká časť vzdelávania cielila už na samotné prijatie zmeny a efektívnu spoluprácu v podmienkach školy," uviedla Jeleňová.

PSK plánuje požiadať o akreditáciu ďalších programov inovačného vzdelávania. Budú prispôsobené aktuálnym potrebám pedagogických zamestnancov, žiakov a zamestnávateľov. Zároveň budú zvyšovať kvalitu odborného vzdelávania v regióne.

Program bude naďalej ponúkaný všetkým stredným odborným školám v Prešovskom samosprávnom kraji.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Prešovský samosprávny kraj, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies