Bez pečeného baránka si už málokto vie predstaviť Veľkú noc. Niektorí si ho kupujú, iní sami pečú. Poznáte však pôvod tejto sladkej pochúťky, ktorej tradícia siaha do hlbokej minulosti?
A ako upiecť takého, aby sa vám po ňom neprášilo od úst?
Nasledujúci recept je výnimočný v tom, že je plný masla a tvarohu, vďaka čomu nie je baránok suchý, navyše má skvelú chuť.
INGREDIENCIE
150 g masla
200 g práškového cukru
25 g vanilkového cukru
2 vajcia (veľkosť L)
200 g plnotučného tvarohu
220 g polohrubej múky
10 g prášku do pečiva
POSTUP
1. Do misky dáme maslo, práškový cukor, vanilkový cukor a šľaháme, prípadne mierne zahrejeme.
2. Potom pridáme vajcia a ďalej miešame.
3. Následne pridáme plnotučný tvaroh, zľahka premiešame.
4. Nakoniec pridávame polohrubú múku, prášok do pečiva, všetko dôkladne premiešame a plníme zľahka do formy.
5. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 až 40 minút.
6. Zvlášť opatrne pristupujte k vyberaniu baránka z formy, aby sa nezlomil.
7. Formu, ktorú sme vybratí z rúry necháme schladiť, vďaka čomu sa cesto od formy samo oddelí a baránok pôjde jednoducho vyklopiť. Každý typ formy má ale svoj vlastný "fígeľ", ako baránka bezpečne vyklopiť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies