Recept na tvarohového veľkonočného baránka

NETKY.SK • 19 Apríl 2019, 14:59 • 2 min
Recept na tvarohového veľkonočného baránka

slovakia

left justify in out

Bez pečeného baránka si už málokto vie predstaviť Veľkú noc. Niektorí si ho kupujú, iní sami pečú. Poznáte však pôvod tejto sladkej pochúťky, ktorej tradícia siaha do hlbokej minulosti?


linkedinfacebooktwitterwhatsappinstagram

A ako upiecť takého, aby sa vám po ňom neprášilo od úst?

 

Nasledujúci recept je výnimočný v tom, že je plný masla a tvarohu, vďaka čomu nie je baránok suchý, navyše má skvelú chuť.

 

img

 

INGREDIENCIE

 

150 g masla
200 g práškového cukru
25 g vanilkového cukru
2 vajcia (veľkosť L)
200 g plnotučného tvarohu
220 g polohrubej múky
10 g prášku do pečiva

 

POSTUP

 

1. Do misky dáme maslo, práškový cukor, vanilkový cukor a šľaháme, prípadne mierne zahrejeme.
2. Potom pridáme vajcia a ďalej miešame.
3. Následne pridáme plnotučný tvaroh, zľahka premiešame.
4. Nakoniec pridávame polohrubú múku, prášok do pečiva, všetko dôkladne premiešame a plníme zľahka do formy.
5. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 až 40 minút.
6. Zvlášť opatrne pristupujte k vyberaniu baránka z formy, aby sa nezlomil.

7. Formu, ktorú sme vybratí z rúry necháme schladiť, vďaka čomu sa cesto od formy samo oddelí a baránok pôjde jednoducho vyklopiť. Každý typ formy má ale svoj vlastný "fígeľ", ako baránka bezpečne vyklopiť.



Autor: Barbora Lučivjanská



Netky
Letné prázdniny o
85 DNÍ16 HODÍN42 MINÚT04 SEKÚND
logo
Copyright © 2025 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies