Prezident Komorských ostrovov zranený pri útoku nožom na pohrebe

NETKY.SK • 14 September 2024, 15:00 • 2 min
Prezident Komorských ostrovov zranený pri útoku nožom na pohrebe

Prezident Komorských ostrovov Azali Assoumani bol v piatok ľahko zranený počas útoku nožom na pohrebe náboženského vodcu. Útočníka zadržali, ale detaily o jeho motive a identite sú zatiaľ neznáme.

slovakia

left justify in out

 

 Prezident afrického ostrovného štátu Komorský zväz, Azali Assoumani, bol pri útoku nožom na pohrebe náboženského vodcu v piatok ľahko zranený.

O útoku informovala prezidentská kancelária.

Bezpečnostné zložky útočníka zadržali a vzali do väzby. Jeho identita, motív a okolnosti útoku sú zatiaľ neznáme. Britská stanica BBC doplnila, že útočníkom by mohol byť mladý vojenský dôstojník.


Minister Aboubacar Said Anli oznámil, že pri útoku bol zranený aj jeden civilista, ktorý sa snažil ochrániť prezidenta.


Azali Assoumani, ktorý bol znovuzvolený za prezidenta v januári, čelil kritike opozičných strán za údajné podvody vo voľbách. Po voľbách vypukli nepokoje, pri ktorých prišla o život najmenej jedna osoba.


Assoumani (65) je bývalým vojenským veliteľom, ktorý sa k moci dostal v roku 1999 počas vojenského prevratu. Komorský zväz, nachádzajúci sa na súostroví pri východnom pobreží Afriky, prešiel od získania nezávislosti od Francúzska v roku 1975 viac ako tucet prevratov alebo pokusov o prevraty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: AP, BBC, Foto: newscentral.africa
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies