Pri izraelskom nálete na školu v meste Gaza zahynulo 9 ľudí

NETKY.SK • 21 August 2024, 16:11 • 2 min
Pri izraelskom nálete na školu v meste Gaza zahynulo 9 ľudí

GAZA - Najmenej deväť Palestínčanov zahynulo a ďalší utrpeli zranenia pri izraelskom nálete na školu, ktorá ukrýva vysídlené osoby v meste Gaza, informovali v utorok palestínske bezpečnostné a zdravotnícke zdroje.

slovakia

left justify in out

Podľa palestínskej civilnej obrany so sídlom v Gaze izraelská armáda zaútočila na školu Mustafa Hafeza v štvrti al-Rimal, ktorá poskytuje útočisko stovkám vysídlených rodín, pričom zabíja a zraňuje niektorých jej obyvateľov. 

"Doteraz sme našli deväť tiel, zatiaľ čo ďalšie zostali uväznené pod troskami," povedal pre agentúru Xinhua hovorca civilnej obrany Mahmúd Basal. "Izraelská armáda sa naďalej zameriava na civilistov v meste Gaza, pričom neberie ohľad na životy detí, žien a starých ľudí," dodal Basal. 

Basal poznamenal, že posádky civilnej obrany čelia značným problémom pri dosahovaní obetí v dôsledku obmedzených logistických schopností a nedostatku paliva.

Ľudia odstraňujú obeť zo školskej budovy zničenej pri izraelskom nálete na štvrť al-Rimal v meste Gaza 20. augusta 2024.
Ľudia odstraňujú obeť zo školskej budovy zničenej pri izraelskom nálete na štvrť al-Rimal v meste Gaza 20. augusta 2024.
Zdroj: Xinhua / Mahmoud Zaki

Aj v utorok Izraelské obranné sily (IDF) vo vyhlásení uviedli, že izraelské letectvo vykonalo presný útok na "teroristov" operujúcich v rámci veliteľského a riadiaceho centra Hamasu. IDF dodali, že pred útokom boli podniknuté viaceré kroky, aby sa minimalizovalo riziko pre civilistov.

Izrael podniká rozsiahlu ofenzívu proti Hamasu v pásme Gazy ako odvetu za útok Hamasu na južný Izrael 7. októbra 2023, počas ktorého bolo zabitých asi 1200 ľudí a okolo 250 bolo zajatých ako rukojemníkov.

Za posledných 24 hodín izraelská armáda zabila 34 ľudí a zranila 114 ďalších, čím sa celkový počet obetí v enkláve zvýšil na 40 173, pričom od začiatku prebiehajúceho palestínsko-izraelského konfliktu bolo zranených 92 857, informovali zdravotnícke úrady v Gaze vo vyhlásení v utorok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua / Mahmoud Zaki
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies