Pri Jemene sa prevrátila loď s migrantmi. Zomrelo najmenej 38 ľudí, ďalších 150 je nezvestných

NETKY.SK • 11 Jún 2024, 08:06 • 2 min
Pri Jemene sa prevrátila loď s migrantmi. Zomrelo najmenej 38 ľudí, ďalších 150 je nezvestných

JEMEN - Najmenej 38 migrantov z Afrického rohu, väčšinou žien, v pondelok (10. 6.) zahynulo, keď sa s nimi prevrhla loď pri pobreží Jemenu. Informovala o tom agentúra Reuters. Viac ako 150 osôb je stále nezvestných, uviedol server Arab News.

slovakia

left justify in out

Podľa miestnych oficiálnych činiteľov sa preplnená loď potopila pre silný vietor, kým sa dostala k brehu východne od jemenského Adenu. Rybárom a miestnym obyvateľom sa podľa agentúry Reuters podarilo zachrániť 78 migrantov. Pátranie po nezvestných pokračuje a úrady o incidente vyrozumeli OSN.

„Preživší nás informovali, že sa dve námorné míle od brehu potopila loď, v ktorej bolo asi 260 migrantov,“ povedal serveru Arab News jemenský záchranár. Neželal si byť menovaný. Ďalší zo záchranárov uviedol, že pri nešťastí zahynulo 48 ľudí a ďalších 15 je vo vážnom stave.

Oficiálne údaje uvádzajú, že do Jemenu z Afrického rohu v minulom roku priplávalo asi 97-tisíc utečencov.

Trasu, po ktorej sa každoročne snažia desaťtisíce migrantov dostať z Afrického rohu cez Jemen do Saudskej Arábie, kde zvyčajne hľadajú prácu, považuje Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) za jednu z najnebezpečnejších a najzložitejších migračných ciest v Afrike aj na celom svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / ČTK, Foto: infomigrants.net (ilustračné foto)
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies