Pri Palerme tornádo potopilo britskú jachtu. Nezvestných je sedem ľudí + VIDEO

NETKY.SK • 19 August 2024, 11:53 • 2 min
Pri Palerme tornádo potopilo britskú jachtu. Nezvestných je sedem ľudí + VIDEO

PALERMO - Jachta plávajúca pod britskou vlajkou sa počas búrky potopila pri pobreží talianskeho Palerma. Na palube bolo 22 ľudí, z ktorých 15 vrátane ročného dieťaťa sa talianskej pobrežnej hliadke a hasičom podarilo zachrániť. Ďalších sedem ľudí je nezvestných. Sú medzi nimi štyria Briti, dvaja občania USA a jeden Kanaďan, napísala britská tlač.

slovakia

left justify in out

Predpokladá sa, že sa takmer 50 metrov dlhé plavidlo potopilo, keď oblasť zasiahlo tornádo. Na palube lode, ktorá vyplávala v nedeľu večer z prístavu Porticello, boli väčšinou Briti.

Podľa talianskeho spravodajského serveru Il Fatto Quotidiano sa jachta potopila v pondelok ráno okolo piatej hodiny. Potápači sa už podľa niektorých zdrojov dostali k vraku, ktorý je v hĺbke 49 metrov asi 800 metrov od pobrežia.

Taliansky denník Corriere della Sera uviedol, že jachta sa volala Bayesian. Pátranie po siedmich nezvestných pokračuje a zapojil sa do neho aj vrtuľník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Il Fatto Quotidiano, Corriere della Sera, Foto: The Times
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies