Pri plaveckom závode v USA sa utopil srbský športovec. V priamom prenose bojoval o život

NETKY.SK • 9 August 2024, 09:13 • 2 min
Pri plaveckom závode v USA sa utopil srbský športovec. V priamom prenose bojoval o život

TEXAS - K tragickému úmrtiu došlo počas plaveckej časti amerického závodu CrossFit Games. Hneď prvý deň podujatia utopil pretekár zo Srbska Lazar Đukić. Organizátori na sieti X uviedli, že sú z udalosti hlboko zarmútení a sú v kontakte s rodinou. Závod CrossFit sa vyznačuje značnou náročnosťou, v popise sa uvádza, že je určený pre najskúsenejších športovcov. Informuje o tom web 6abc.com.

slovakia

left justify in out

K utopeniu srbského športovca došlo vo štvrtok počas prvého dňa náročných pretekov CrossFit Games. Plavecká časť prebiehala v Texase. Súdny lekár neskôr konštatoval smrť Lazara Đukića zo Srbska, sumarizuje web 6abc.com.

Akcia v meste Fort Worth bola pre celý zvyšok dňa zrušená. Riaditeľ organizácie Don Faul počas tlačovej konferencie oznámil, že je udalosťou zdrvený. "Niektorí účastníci zomrelého osobne poznali a rešpektovali ho, takže teraz zažívajú obrovský smútok," zdôraznil.

Đukić sa náhle začal topiť tesne pred brehom počas závodu na 800 metrov, ktorý bol naživo vysielaný. Jeho pokusy o záchranu života tak ľudia sledovali v priamom prenose. Záznam následne zmizol z archívu organizácie, napriek tomu sa šíri po sociálnych sieťach.

Organizátori závodu pomocou potápačov vytiahli telo z vody až dve hodiny po začatí pátrania, informuje web New York Post. Organizátori na sieti X neskôr uviedli, že sú správou o úmrtí hlboko zarmútení. „Sme v úzkom kontakte s úradmi. Robíme všetko pre to, aby sme podporili rodinu zosnulého,“ napísali v príspevku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: 6abc.com, New York Post, Foto: The Nightly / Instagram
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies