BRATISLAVA - Priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle v SR v 1. polroku 2017 dosiahla úroveň 882 eur.
Oproti 1. polroku 2016 to predstavuje nárast o 8,3 %. Uviedol to Matej Korpáš z tlačového oddelenia Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK). Najvyšší medziročný nárast priemernej mesačnej mzdy nastal podľa neho v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny, kde sa priemerná mesačná mzda 785 eur v 1. polroku 2017 medziročne zvýšila o 13,5 %. Medziročne poklesla priemerná mesačná mzda pri stáčaní prírodných minerálnych vôd a výrobe nealko nápojov o 9,8 %, vo výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek o 5,2 % a vo výrobe piva a sladu o 0,3 %.
Viac ako priemernú mesačnú mzdu v potravinárskom priemysle v 1. polroku 2017 dosiahli podľa Korpáša zamestnanci v odbore úpravy a spracovania mlieka 997 eur, výrobe rastlinných a živočíšnych olejov a tukov 938 eur, výrobe hotových krmív 990 eur, výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov 885 eur, výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek 1030 eur, výrobe ostatných potravinárskych výrobkov 1063 eur, výrobe piva a sladu 1526 eur a pri stáčaní prírodných minerálnych vôd a výrobe nealko nápojov 1095 eur.
Korpáš dodal, že najvyššia priemerná mesačná mzda v 1. polroku tohto roku sa dosiahla pri výrobe piva a sladu 1526 eur a najnižšia pri výrobe pekárskych výrobkov vrátane cukrárskych okrem trvanlivých výrobkov vo výške 657 eur.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies