Princ Harry zvažuje návrat do Spojeného kráľovstva, aby napravil svoj vzťah s kráľom Karolom

NETKY.SK • 2 September 2024, 10:07 • 2 min
Princ Harry zvažuje návrat do Spojeného kráľovstva, aby napravil svoj vzťah s kráľom Karolom

LONDÝN - Štyri roky po tom, čo sa dramaticky „stiahol“ ako pracujúci člen kráľovskej rodiny, princ Harry údajne skúma možnosti určitého návratu do života v Spojenom kráľovstve.

slovakia

left justify in out

Ako informoval nedeľník Mail of Sunday, Harry sa obrátil na dôveryhodných pomocníkov a blízkych priateľov v Anglicku a zvažuje, že bude vykonávať „veľmi nenápadné kráľovské povinnosti“, aj keby to znamenalo obdobie „prestrihávania pások na dlhú dobu“.

To by však bolo možné len vtedy, „ak by niektorí členovia rodiny našli v sebe silu, aby to dovolili“, uviedol zdroj.

Hoci sa nepredpokladá, že by sa chcel z Kalifornie vrátiť natrvalo, princ Harry údajne zvažuje, ako by tu mohol tráviť viac času, keďže sa sem vracal len zriedkavo v súvislosti so sporom o bezpečnostné opatrenia.

Podľa novín chce napraviť vzťahy so svojím otcom, ktoré sú napäté od vydania jeho memoárov Spare v roku 2022.

Kráľ Karol III. údajne požiadal o radu ohľadom odpustenia duchovných vodcov a „verí, že by sa Harry mohol vrátiť“.

Princ Harry, ktorý tento mesiac dovŕši 40 rokov, sa tento týždeň vrátil do Spojeného kráľovstva, aby sa v Sandringhame zúčastnil na pohrebe švagra svojej matky lorda Roberta Fellowesa.

Hoci tam bol aj jeho brat princ William, predpokladá sa, že bratia sedeli oddelene a neprejavili žiadnu snahu vyriešiť svoj spor.

Zdroj pre Mail uviedol: Harry sa odvracia od všetkých druhov hollywoodskych publicistov a hľadá radu u svojich starých priateľov a spolupracovníkov. „Zjavne sa obracia na ľudí, ktorí si myslia: „Musím robiť niečo iné, pretože to, čo robím, zjavne nefunguje“. Skrátka, prehodnocuje spôsob svojho fungovania.

Noviny tvrdia, že v snahe „rehabilitovať“ svoj imidž oslovuje ľudí zo svojho „starého života“, pričom niektorí priatelia svoju úlohu označujú ako operáciu „Priveďte Harryho z chladu“.

Špičková PR poradkyňa Christine Weil Schirmerová nedávno ukončila spoluprácu s princom Harrym a manželkou Meghan Markleovou, ku ktorým nastúpila v roku 2020 ako vedúca oddelenia komunikácie. Podľa novín je desiatym zamestnancom, ktorý opustil dvojicu za posledné tri roky, vrátane vedúceho personálu Josha Kettlera, ktorý náhle skončil po približne troch mesiacoch vo funkcii.

Ďalším znakom toho, že by mohol byť ochotný napraviť rozpory v rodine, je, že knižná verzia knihy Spare, ktorá vyjde v októbri, nezvyčajne neobsahuje žiadne aktuálne informácie o najnovších udalostiach a predpokladá sa, že vojvoda zo Sussexu nebude organizovať rozhovory na jej propagáciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Metro News, Mail of Sunday, Foto: SITA
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies