Pripraviť sa, pozor... a nič. V Anglicku súťažili slimáky + VIDEO

NETKY.SK • 14 Júl 2024, 11:07 • 2 min
Pripraviť sa, pozor... a nič. V Anglicku súťažili slimáky + VIDEO

CONGHAME - V anglickom Conghame zorganizovali najpomalšie preteky na svete. Súťažili v nich slimáky. Netradičné majstrovstvá sveta sa tam tešia čoraz väčšej obľube.

slovakia

left justify in out

Na tieto preteky naozaj netreba veľa. Kruhový stôl, plachtu s nakreslenými kruhmi, vodu a slimáky. Po registrácii dostanú pretekári štartové čísla a môžu odštartovať.
"Všetci sú ako zvyčajne nadšení. Slimáky majú tento rok veľmi dobré podmienky. Je vlhko a nie príliš teplo a presne tak to majú rady," hovorí organizátor pretekov Nickolas Dickson.

Tak ako iní pretekári, aj slimáky potrebujú byť vo forme. Týždeň pred štartom začínajú s diétou. "Pre čo najlepší výkon je dobré ich kŕmiť čerstvou zeleninou, uhorkami či šalátom. Dôležitá je aj ich veľkosť. Mali by byť ani nie príliš veľké, ani malé," opisuje Dickson.

Pravidlá sú jednoduché. Slimáky pretekajú na dráhe v tvare terča. Začínajú v strede. Vyhrá ten, ktorý ako prvý prejde vonkajším kruhom vzdialeným 30 centimetrov od štartu.

"Je to šialené tempo. Páči sa mi to. Môžem si pokojne odbehnúť na kávu, najesť sa a nič mi neujde. Ide najmä o zábavu. Víťazom je každý," priblížil účastník pretekov Chris Hamilton.

Majstrom však môže byť len jeden. Tento rok sa ním stal slimák Jeff. "Jeff začínal na slnku, čo ho spomalilo. Vo finále sa však rozbehol a doslova letel. Bolo to úžasné," povedal majiteľ víťazného slimáka Simon Lilley.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: smailracing.world, Foto: bbc.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies