Príťažlivá sila šťastia: Dôvody, prečo je práve tou najatraktívnejšou kvalitou

NETKY.SK • 21 Júl 2024, 15:40 • 2 min
Príťažlivá sila šťastia: Dôvody, prečo je práve tou najatraktívnejšou kvalitou

Šťastlivci majú viac farby na lícach, pretože krv im prúdi v žilách rýchlejšie. Vydávajú určitú energiu – energiu, ktorá sa nedá predstierať. Táto energia je výsledkom skutočného šťastia a dáva človeku dojem, že je živší a viac v danej chvíli. Nie je nič viac sexi ako človek úplne prítomný v danom okamihu.

slovakia

left justify in out

Mnohí z nás vyrástli obklopení tým, čo médiá považujú za „krásu“. Pravdou je, že tie fotografie, na ktorých sme vyrastali, nie sú také, ako vyzerá skutočná krása. Sú to len upravené obrázky, fantázia mysle jednej osoby. V skutočnosti mnohí vidia atraktivitu v šťastí.

Šťastnejší ľudia sú pre všetkých okolo seba príťažlivejší a všade, kam idú, pôsobia pozitívnejším dojmom. Nezáleží na tom, ako vyzerá váš fyzický vzhľad, okamžite budete atraktívnejší, keď budete šťastní. Existuje veľa ľudí, ktorí sú „atraktívni“ vo fyzickom zmysle, ale sú to niektorí z ľudí, ktorí by nás čisto vzhľadom nezaujali.

Atraktívny úsmev

Šťastnejší ľudia majú tendenciu byť pozitívnejšie v každodenných situáciách. Ak sa niečo pokazí, nezoberú sa nad tým celé hodiny. Namiesto toho sa zameriavajú na pozitívne aspekty a pokračujú vo svojom dni bez negatívnych emócií, ktoré ich obklopujú. To ich robí atraktívnejšími a príťažlivejšími pre iných ľudí, pretože sa prirodzene radi obklopujeme ľuďmi, vďaka ktorým sa v danej chvíli cítime dobre a pozitívne o budúcnosti.

Šťastnejší ľudia bývajú aj zdravší a lepšie sa správajú k svojmu telu. Starajú sa o svoju výživu a venujú čas cvičeniu. Výsledkom je pozitívny obraz o sebe a zvyčajne sa odráža aj fyzicky. Majú zdravšiu pleť a žiarivejší vzhľad ako ich negatívni rovesníci. Vrásky od smiechu sú oveľa atraktívnejšie ako vrásky, ktoré vznikajú z celodenného mračenia.

Šťastnejší ľudia majú viac iskry v očiach a úsmev na tvári ako negatívni ľudia. Úsmev je jednou z najatraktívnejších vlastností, ktoré môže mať každý. 

V podstate existuje veľa dôvodov, prečo byť šťastnejším vás robí atraktívnejším pre všetkých okolo vás. Stanete sa niekým, s kým chcú byť iní ľudia, niekým, s kým majú zo seba dobrý pocit a niekým, o kom iní ľudia hovoria láskavo a úprimne. A v ich očiach sa fyzicky stanete atraktívnejším.

Ak chcete nájsť lásku svojho života, buďte si istí, že budete šťastní skôr, ako sa dáte dokopy, než dúfať, že sú liekom na vaše utrpenie. Utrpenie je jedovaté a zničí vás, váš vzťah a osobu, ktorú milujete. Pravá láska vyžaduje šťastie; nie naopak.

Pokožka reaguje na emócie

Jednoducho povedané, naša pokožka odráža náš emocionálny stav. Preto sa možno budete od hanby červenať, od zlosti očervenieť, od strachu zbelieť alebo vám naskočia zimomriavky zo štátnej hymny. Keďže naša pokožka a naše emócie sú tak úzko prepojené, nie je prekvapujúce, že našu pokožku výrazne ovplyvňuje stres. Ale našu pokožku hlboko ovplyvňujú aj pozitívne emócie, ako je láska, vzrušenie a šťastie.

Tu prichádza na rad hormón dopamín. V skutočnosti, ak by som mal vybrať jediný dôvod pre spojenie šťastia a krásnej pleti, bol by to dopamín. 

Nedovoľte, aby sa váš mobilný telefón dostal medzi vás a ľudí, ktorých máte radi. Nájdite si čas na jedlo, prechádzky, športové podujatia a iné aktivity s ľuďmi, na ktorých vám záleží – a ktorým záleží na vás. Silné sociálne prepojenia chránia vaše srdce, vašu myseľ, váš imunitný systém a vašu pokožku – tým, že vás robia šťastnými! Takže uprednostnite čas strávený s ľuďmi, ktorí vás milujú a vážia si vás za to, že ste sami sebou.

Úsmev vás robí prístupnejšími

V bare vidíte sedieť dvoch krásnych ľudí vášho preferovaného pohlavia. Zdá sa, že jeden z nich dumá — musel mať ťažký deň —, zatiaľ čo druhý vyzerá uvoľnene a šťastne. Ku ktorému sa približujete? Za predpokladu, že nie ste len na love zranenej koristi, potom si vyberiete osobu, ktorá sa zakaždým usmieva. Keď vidíte osobu, ktorá sa usmieva, smeje a dobre sa baví, je pravdepodobnejšie, že ju oslovíte v porovnaní s akoukoľvek inou rovnako atraktívnou osobou na mieste konania.

Šťastní ľudia sú viac naklonení skúšaniu nových, neistých vecí ako nešťastní ľudia; menej sa obávajú, že sa stanú nešťastnejšími kvôli rozhodnutiam, ktoré urobia. Šťastnejší ľudia sú zvyčajne aj milší, takže ak vás to položí, môže to byť aj jemne.

Čím ste šťastnejší, tým ste sebavedomejší

Ako už bolo spomenuté, čím sme šťastnejší, tým sa cítime neporaziteľnejší. Pretože sa verí, že skutočné šťastie nastáva pri zriedkavých príležitostiach, keď sa ocitneme vyhrievať sa v jeho žiare, radi si predstavujeme, že tam zostaneme na večnosť. Prečo nebyť šťastný každý deň nášho života? Čím dlhšie sa cítime šťastní, tým menej sa cítime ohrození možnosťou, že ju stratíme.

Cítime dôveru v seba a svoje schopnosti. Šťastie nie je sporadicky sa vyskytujúci jav; je to výsledok našich reakcií na vonkajšie podnety, o ktorých sme presvedčení, že sú pozitívne – čím pravidelnejšie prežívame šťastie ako reakciu, tým istejšie sa stávame v našej schopnosti uspieť a byť šťastní. Táto dôvera je najprirodzenejšou dôverou, ktorú môže mať ľudská bytosť a ktorú si ostatní všimnú. Keď budete šťastní a budete si istí, že sa môžete aj naďalej robiť šťastnými, vaša zóna pohodlia sa začne rozširovať – ľudia to na vás budú milovať.

Šťastlivci majú viac farby na lícach, pretože krv im prúdi v žilách rýchlejšie. Vydávajú určitú energiu – energiu, ktorá sa nedá predstierať. Táto energia je výsledkom skutočného šťastia a dáva človeku dojem, že je živší a viac v danej chvíli. Nie je nič viac sexi ako človek úplne prítomný v danom okamihu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
text: livinginwellbeing.org, drhowardmurad.com, elitedaily.com. titulná foto: getty images
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies