Krásno nad Kysucou: Vážna dopravná nehoda si vyžiadala dvoch ťažko zranených + VIDEO

NETKY.SK • 20 September 2024, 16:31 • 2 min
Krásno nad Kysucou: Vážna dopravná nehoda si vyžiadala dvoch ťažko zranených + VIDEO

KRÁSNO NAD KYSUCOU - V piatok ráno, 20. septembra 2024, došlo na ceste I/11 v katastri mesta Krásno nad Kysucou k vážnej dopravnej nehode, ktorá si vyžiadala zásah záchranárov a úplnú uzávierku cesty. Poľský vodič dodávky prešiel do protismeru a čelne sa zrazil s nákladným autom, čo vyvolalo reťazovú kolíziu. Dvaja vodiči utrpeli vážne zranenia a museli byť prevezení do nemocnice.

slovakia

left justify in out

Dňa 20.09.2024 v ranných hodinách došlo na ceste I/11 v katastri mesta Krásno nad Kysucou k vážnej dopravnej nehode.

Poľský vodič vozidla značky Peugeot idúci v smere od Žiliny do Čadce z doposiaľ nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky, kde sa čelne zrazil s poľským nákladným motorovým vozidlom značky Mercedes Benz, v dôsledku čoho došlo k odhodeniu dodávky mimo vozovky.

Po náraze pokračovalo nákladné vozidlo nekontrolovateľne ďalej do protismernej časti vozovky, kde v tom čase prechádzalo ďalšie nákladné vozidlo značky Scania, ktorého 56 ročný vodič na situáciu reagoval brzdením a zastavením, pričom však za ním idúci vodič nákladného vozidla značky Volvo zo zatiaľ presne nezistených príčin do tohto kamiónu narazil prednou časťou kabíny a zostal vo vozidle zakliesnený. 

Pri dopravnej nehode utrpel 54 ročný vodič dodávky ťažké zranenia, ktoré si vyžiadali jeho prevoz leteckou záchrannou službou do nemocnice. 54 ročný vodič nákladného vozidla značky Volvo utrpel zranenia, vyžadujúce si jeho prevoz do nemocnice.

Na mieste sa vodiči podrobili dychovým skúškam s negatívnym výsledkom. U vodiča dodávky bol nariadený odber krvi na zistenie prítomnosti alkoholu či iných návykových látok.

Cesta I/11 v dôsledku odstraňovania následkov predmetnej udalosti bola v oboch jazdných pruhoch na nevyhnutne potrebný čas úplne uzatvorená.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy.

Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KR PZ v Žiline, Foto: FB/Polícia SR - Žilinský kraj
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies