Prízemie Slovenskej národnej galérie je pre návštevníkov umenia k dispozícii bezplatne

NETKY.SK • 31 Júl 2023, 15:00 • 2 min
Prízemie Slovenskej národnej galérie je pre návštevníkov umenia k dispozícii bezplatne

Bratislava-Kultúra obohacuje a robí ľudí radostnejšími. Ich kroky smerujú najmä tam, kde môžu nabrať inšpiráciu

slovakia

left justify in out

Umenie je príjemnou súčasťou života. Niekto uprednostňuje komorné koncerty, iný rád zavíta do kina či na divadelné predstavenie. Väčšina ľudí inklinuje k dobrej hudbe. Tá poteší v príjemných chvíľach či počas relaxu a často aj odpúta od ťažších životných udalostí. Každý druh umenia oblaží a často aj nasmeruje k novým ambíciám či kariére. Obľúbené je aj výtvarné umenie, ktoré si môžete dopriať špeciálne počas leta v Slovenskej národnej galérii.

 

Ako informuje TASR, Slovenská národná galéria (SNG) upozorňuje na svoju bez-lístkovú zónu. Celé nádvorie, kaviareň, kníhkupectvo alebo kreatívny Otvorený ateliér sú s voľným vstupom pre všetkých návštevníkov. V Otvorenom ateliéri pripravila národná galéria pre svojich návštevníkov počas leta kreatívny program, v rámci ktorého si môžu vytvoriť vlastný kúsok umenia.

"V priestoroch ateliéru sú zabezpečené výtvarné pomôcky a inštruktážne videá, ktoré nasmerujú každého neistého návštevníka pri kreatívnej tvorbe," dodávajú zo SNG k ateliéru s otváracími hodinami vo štvrtok od 16.00 do 20.00 h a piatok od 10.00 do 14.00 h. "Jednoduché kreatívne zadania s návodmi sú každý týždeň venované inej zaujímavej téme," poznamenávajú pracovníci galérie k ateliéru.

 

Zo slovenskej štátnej inštitúcie ďalej upozorňujú, že nádvorie je počas leta otvorené od štvrtka do nedele do 20.00 hod. Kaviareň a kníhkupectvo sú vo štvrtok otvorené rovnako do 20.00 h, od piatka do nedele od 10.00 do 18.00 h. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies