Račianske vinobranie sa neruší. Bude komornejšie a v interiéri

NETKY.SK • 12 September 2024, 16:04 • 2 min
Račianske vinobranie sa neruší. Bude komornejšie a v interiéri

BRATISLAVA - Futbalový zápas sa presúva na november a rušia sa výstavy ovocia, paličkovanej čipky, vláčik na Rendez, alegorický sprievod a ukážka lisovania hrozna.

slovakia

left justify in out

Bratislavská Rača neodvolala plánované víkendové Račianske vinobranie 2024, avšak podujatie bude pre avizované predpovede počasia výrazne upravené a prebehne v komornejšej podobe. O tom informuje starosta Rače Michal Drotován na sociálnej sieti.

"Naša mestská časť myslí na bezpečnosť návštevníkov, preto nebudú pouličné predaje v stánkoch, pódiá ani kolotoče. Napriek tomu však ponúkame možnosť podporiť miestnych vinárov a vinohradníkov," vysvetľuje Drotován.

Starosta dodáva: "Verím, že aj napriek počasiu prídete podporiť našich vinárov a vinohradníkov, ktorí sa veľmi snažili pripraviť burčiak, víno a ďalšie produkty. Pomôžete tým aj záchrane vinohradov v Bratislave."

Vinobranie sa uskutoční v Nemeckom kultúrnom dome, v pivniciach vinárov a vinohradníkov, v obecnej pivnici, Koloničovej kúrii a v Salóne vín Villa Vino Rača. Program z "chillout zóny" (obecná záhrada) bude presunutý do Nemeckého kultúrneho domu, račianske šachobranie sa presúva do Starej jedálne.

Výstavy v Červenej lisovni a hasičskej zbrojnici, volejbalový turnaj, súťaž karate a kobudo a nedeľná slávnostná svätá omša zostávajú v pláne.

Naopak, mestská časť ruší pouličný stánkový predaj v celom rozsahu, kolotoče, hlavnú scénu v amfiteátri, Kruháč scénu a detskú zónu v parku J. M. Hurbana. Futbalový zápas sa presúva na november a rušia sa výstavy ovocia, paličkovanej čipky, vláčik na Rendez, alegorický sprievod a ukážka lisovania hrozna.

"Sledujeme situáciu s počasím," dodal Drotován s tým, že miestny krízový štáb Rače, dobrovoľný hasičský zbor a ďalšie zložky miestneho úradu sú v pohotovosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MČ Rača, Foto: modra.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies