Bratislava - Kvalitné rebierka netreba dlho marinovať, stačí ak ich nasolíme a okoreníme. Môžeme na ne dať akékoľvek korenie, podľa toho akú chuť chcete mať. Základom je aj tak omáčka. Grilovať, alebo piecť môžeme v celku alebo nakrájať na jednotlivé rebierka.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g bravčový rebierok, 3 veľké cibule, 200 g údenej slaniny, olej, 1 plechovica čierneho piva, soľ, chilli papričky, cesnak, mleté čierne korenie, bobkový list.
Príprava:
1. Cibuľu nakrájame na kolieska, slaninku na kocky a dáme do pekáča.
2. Na to poukladáme bravčové rebierka, ktoré sme predtým osolili, okorenili, pridali čili papričky podľa chuti, bobkový list, olej a zalejeme čiernym pivom. Prikryté pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne hodinu a dvadsať minút.
3. Upečené rebierka aj bobkový list vyberieme z výpeku, ktorý rozmixujeme. Ak je omáčka hustejšia, pridáme ešte trochu piva, privedieme do varu a odstavíme.
4. Rebierka podávame poliate omáčkou s pečivom a so zeleninovou prílohou.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies