Kto by nemiloval zemiakové placky? Dobre, uznávame, že vždy sa niekto nájde. Nie vždy máme dostatok času na varenie, a tak vám prinášame rýchly a hlavne chutný recept na najlepšiu zemiakovú placku.
Potrebujeme:
3 ks zemiaky
3-4 ks plátky
syr ementál
1 ks vajce
viazanička vňať petržlenová
cca 3 PL (lisovaný za studena)
olej slnečnicový
cca 0,5 KL
soľ podľa chuti
korenie čierne, najlepšie čerstvo mleté
Postup:
1. Najprv očistené zemiaky nastrúhame na veľkých slzičkách strúhadla.
2 Postupne stiskom rúk z nich vytlačíme prebytočnú vodu a dáme bokom.
3. Petržlenovú vňať nakrájame, nemusí byť nadrobno. Pridáme jedno vajce, soľ a čierne korenie. Vidličkou dobre premiešame.
4. Na rozpálenú panvicu dáme olej, rovnomerne rozprestrieme polovicu nastrúhaných zemiakov a na ne uložíme pomocou vidličky ochutenú vajíčkovú zmes s vňaťkou
5. Na to položíme plátky syra, aby sa neprekrývali a na syr dáme druhú polovicu strúhaných zemiakov.
6. Prikryjeme pokrievkou a dusíme na stíšenom plameni 5 minút. Potom pomocou lopatky placku otočíme.
7. A prikrytú placku pomaly pečieme na druhej strane zase 5 minút.
V prípade väčšieho množstva je potrebné prispôsobiť množtsvo surovín.
To je všetko. Bolo to naozaj jedoduché a prajeme vám dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies