REPORTÁŽ: Horúca módna show v podaní Fera Mikloška, čo je trendy a čo je out podľa renomovaného dizajnéra? + VIDEO

NETKY.SK • 4 August 2024, 20:00 • 3 min
REPORTÁŽ: Horúca módna show v podaní Fera Mikloška, čo je trendy a čo je out podľa renomovaného dizajnéra? + VIDEO

Hot Summer Fashion Show – to je názov exkluzívnej módnej prehliadky módneho guru Fera Mikloška vo veľkolepom hoteli Thermia Palace v Piešťanoch. Očakávaná módna udalosť priniesla večer plný špičkovej módy a prominentných hostí. Pozrite si reportáž Netiek a dozviete sa ako sa renomovaný dizajnér zoznámil s topmodelkou a hviezdou večera Simonou Krainovou, čo považuje za módne faux pas a čo je podľa neho naopak trendy!

slovakia

left justify in out

Horúce módne kreácie
V disko rytme mali možnosť diváci uzrieť najnovšiu letnú kolekciu Fera Mikloška, ktorá zahŕňa modely vyrobené z lyka, žakaru, buklé či skla. Neobvyklé materiály podčiarkli celkový “plastový” vzhľad kolekcie, ku ktorej Mikloška inšpirovali 90-te roky. Fero Mikloško predstavil celkovo 15 modelov, ktoré zdobili sklenené autorské šperky od dizajnérky Mariky Račekovej v podobe kabeliek, náhrdelníkov či brošní. Netradičné lykrové vytieňované pančuchy, flitre, pásiky či asymetrické výstrihy, ale aj maskulínne bundy a saká, či na pohľad zdvojené košele. Fero Mikloško kombinoval nekombinovateľné a priniesol typického letného MIKLOŠKA. Modelky, ako každú sezónu, obúvala slovenská firma Topankovo.sk, Fero Mikloško si vybral farebné topánky pripomínajúce vintage 30-te roky. Atmosféru večernej záhrady podčiarkli automobily Mercedes-Benz od partnera prehliadky MB Panónska.

Hviezdy s presahom hraníc
Hviezdou show bola česká topmodelka Simona Krainová, ktorá predviedla úžasné modely z letnej kolekcie Fera Mikloška. Hostia ju mohli vidieť rovno dvakrát, a to pri otvorení aj zatvorení prehliadky. 

S Ferom Mikloškom sa poznáme už veľmi veľa rokov, v módnom svete, obzvlášť v tom na Slovensku, je pre mňa kvalitou overenou časom. Jeho schopnosť vytvoriť šaty, ktoré zdôrazňujú ženskosť a eleganciu, je unikátna. Každý kúsok, ktorý pre mňa vytvoril, bol vždy umením sám o sebe. Je mi cťou predvádzať na tejto show, pre Fera, v takýchto priestoroch a s tak skvelým tímom," prezradila Simona Krainová.

Ďalšími prominentnými hosťami boli víťaz tohtoročnej súťaže Let's Dance, Jakub Jablonský, a herec a moderátor tohto večera, Juraj Bača, ktorí so svojimi tanečnými partnerkami rozprúdili atmosféru horúcimi latino rytmami.

Sklo podčiarklo módu
Neoddeliteľnou súčasťou prehliadky bola aj spolupráca s Marikou Račekovou, renomovanou dizajnérkou sklenených šperkov a kabeliek. Jej tvorba dokonale dopĺňala Mikloškovu kolekciu a dodávala modelom unikátny šarm a nadčasovosť.

"Spolupráca s Marikou je pre mňa veľkou radosťou. Jej precízna práca so sklom a jedinečný štýl dokonale dopĺňajú moju víziu tejto kolekcie. Rád sa spájam s talentovanými ľuďmi, ktorí presne vedia, čo robia. Marika je sklárska ikona, toto odvetvie mi je veľmi blízke. Milujem sklo, jeho trvácnosť a tvarovateľnosť," konštatoval Fero Mikloško.

Marika Račeková, známa svojimi unikátnymi sklenenými šperkami, prispela k prehliadke kolekciou ručne vyrobených šperkov, tašiek a listových kabeliek.

Inšpiráciou mi bolo samotné leto. Taká živočíšnosť, ktorá v inom ročnom období nie je. Dôležité pri tvorbe bola pre mňa hmota skla ako asociácia vody. Najdôležitejšie pri výrobe týchto kabeliek a šperkov je, že to musí mať punc luxusu. Jediná  sklárska technika, ktorá je na to stvorená, je brúsenie. Je to stará technológia používaná na výrobu tých najkrajších sklárskych kusov. To bol podnet aj u mňa. Dosiahnuť moment v tvorbe hodný haute couture. Samozrejme, dôležité bolo aj to, aby to korešpondovalo s telom, s modelmi a vytvorilo to symbiózu medzi mojou a Ferovou tvorbou. Fero sám o sebe je taký inšpiratívny živel, takže aj tam bola nejaká inšpirácia!" dodala dizajnérka Marika Račeková.

Luxus obklopený históriou
Táto kolekcia perfektne pasuje k historickej záhrade hotela Thermia Palace. Toto miesto má svoju jedinečnú atmosféru a verím, že práve tieto letné modely tu skutočne zažiaria. Od výberu látok v Barcelone, cez ručné šitie u nás v ateliéri v centre Bratislavy, až po finálny styling so sklenenými kúskami od Mariky Račekovej. Je to jedno veľké umelecko-módne puzzle, ktoré do seba super zapadlo. Táto prehliadka bola splnením jedného z mojich dlhoročných snov,“ konštatoval Fero Mikloško.

Renomovaný módny tvorca zároveň zdôraznil svoj profesionálny prístup ku každej osobnosti

Luxus, neluxus, pre mňa je každý človek, ktorému vytvárame model, unikát. Nikoho neuprednostňujem, nikto nie je viac alebo menej, či je to svadobná mama z Košíc, alebo známa tvár z Prahy. Všetkých beriem rovnakým metrom – všetci sme len ľudia a móda je pre všetkých. Je to aj preto, že si veľmi vážim, že aj po takmer 3 dekádach v tomto biznise mám stále nových, ale aj tých najvernejších fanúšikov, milovníkov skutočnej slovenskej módy.“ povedal Fero Mikloško.

Prepojenie módy, remesla, hudby a tanca
Hot Summer Fashion Show priniesla nezabudnuteľný večer plný najvyššej módy, vycibreného remesla, letnej hudby a tanca. Prehliadka bola dokonalou kombináciou kreativity, umenia a elegancie.

Prepojenie tanca a módy je pre mňa fascinujúce. V tanečnej šou, ktorej boli súčasťou, som mal možnosť zažiť to na vlastnej koži, ako práve Fero Mikloško dokáže vytvoriť kostýmy, ktoré nielen vyzerajú skvele, ale aj dokonale podporujú pohyb a emóciu tanca. Jeho tvorba dodáva vystúpeniam úplne nový rozmer a je pre mňa veľkou cťou byť súčasťou jeho módnej prehliadky,“ neskrýval radosť herec Jakub Jablonský.

Hot Summer Fashion Show bola skutočným zážitkom pre milovníkov módy, sklárskeho umenia a letnej párty. Fero Mikloško opäť ukázal, prečo patrí medzi elitu módnych návrhárov na Slovensku, a jeho spolupráca s Marikou Račekovou pridala celej udalosti iný, širší, rozmer dizajnu a remesla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: Miklosko Fashion Design
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies