Reportáž: PML 11 Šaľa: akciou nabitý večer aj zápas roka! Pozrite si rozhovory so zápasníkmi

NETKY.SK • 7 Október 2024, 16:52 • 4 min
Reportáž: PML 11 Šaľa: akciou nabitý večer aj zápas roka! Pozrite si rozhovory so zápasníkmi

V sobotu 5. 10. sa v Šali premiérovo konala bojová akcia PML 11, ktorá sľubovala nabitú kartu s 11 zápasmi v Muay Thai, K1 a MMA. Hoci sa kvôli zraneniam nakoniec odohralo len 9 súbojov, diváci v hale aj na PPV určite neboli sklamaní a dočkali sa aj čerešničky na torte - v podobe zápasu roka.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Poďme sa spoločne pozrieť na priebeh a výsledky tohto akciou nabitého večera pod záštitou Olymp Gym. Pre mesto Šaľa to rozhodne nebola premiéra, čo sa bojových športov týka, nakoľko v mestkej športovej hale sa akcia konala už po piatykrát ale prvý krát aj s účasťou PML, ktorá bola v Šali premiérovo.

Jeden z hlavných organizátorov Pavol Lapo" Kuruc neskrýval spokojnosť a viac nám prezradil v rozhovore, ktorý zverejníme v druhom článku zo série PML 11 Šaľa. Spokojný bol aj ďalší z hlavných organizátorov, Tomáš Tadlánek, ktorý na sociálnej sieti zhodnotil večer. PML 11 v Šali je za nami a tento turnaj sa stal jedným z najlepších turnajov nielen v rámci PML - Professional Muaythai League ale za mňa celej domácej scény. Neskutočný večer plný neskutočných zápasov," povedal Tadlánek.

Moderovania sa zhostil skúsený Robert Kmeťo, a ako komentátori večera mu perfektne situovali MMA odborníci Adrián Mečiar aj český fighter a youtuber Willy Cao. Prvý zápas odštartoval o 17:30.

Prelims kartu otvorili Martin Živčič proti Srbovi Dušanovi Damjanovovi v thajskom boxe, kde Živčič zvíťazil lakťom v 2. kole a otvoril Damjana ako konzervu. Rozhodca zápas musel ukončiť. Peter Kučík porazil Slobodana Vasiča v K1 po lakti a následne silnom háku v závere 2. kola. Henrik Koczo triumfoval nad Patrikom Ilušákom v Muay Thai po ťažkom zápase na body a Lukáš Antal získal víťazstvo nad Štefanom Djurčicom taktiež na body, v atraktívnom K1 zápase.

Po krásnom štarte nasledovala hlavná karta v podaní MMA, ktorá nám priniesla 6 atraktívnych zápasov. 

MMA časť otvoril krásnym výkonom Tomáš Cigánik, ktorý uštval účastníka Anglickej Oktagon výzvy, Aarona MacDonalda a v 3:42 mu nasadil nádherný rear naked choke (škrtenie). Britovi neostávalo nič iné len klepať. Precízny výkon a ako povedal sám Cigo: „Vedel som že som plne pripravený, ale ja som taký typ zápasníka, že musím sa do toho zápasu rozbehnúť a tie prvé kolá mám slabšie. Takže za toto som extrémne vďačný že to bolo prvé kolo."

Potom nasledoval zápas mladého českého super talentu Jakuba Batfalského, ktorý absolvoval veľmi ťažký a vyrovnaný súboj s Iránčanom PK Zadehom, ktorý bol na vlne 4 víťazstiev v rade a ktorú mu Kuba úspešne prerušil, keď si po troch kolách odniesol víťazstvo na body.
 
Tretí zápas v poradí bol zápas do 84 kg, kde sa ostrieľaný Torok postavil českému bijcovi Melvinovi Manému. Ten väčšinu zápasu kontroloval a v 2. kole vyslal nádherné naskočené koleno a následne ukončil Toroka ukončil Toroka technickým KO. Na otázku či ho Torok prekvapil reagoval odmietavo.Nepřekvapil mne, ale dobře mi chytil tu páku na nohu.

V nasledujúcom strete vo váhe do 80 kg sa proti sebe postavili Angličan a bojovník Oktagon MMA, Tayo Odunjo, proti maďarskému borcovi Adamovi Horváthovi. Zápas to bol veľmi vyrovnaný, no Tayo mal ku koncu zápasu evidentne navrch, a právom tak zvíťazil na body. Ako sám povedal Slovensko má rád a nesmierne si to užil. „Som veľmi šťastný, že som vyhral, trochu ma prekvapil, ale snažil sa ma len udržať. Mal som trochu zamiešať. Nabudúce budem mať finiš," povedal.

Predposledný zápas sme sa tešili na mladý slovenský prospekt, Romana Paulusa. Ten sa postavil nepríjemnému Brazílčanovi Karlovi Arteagovi ktorý mu výhru v druhom kole na rear naked choke rozhodne nedal zadarmo. Mladý bojovník by svoj výkon ohodnotil na osem bodov z desiatich a priznal že v Šali sa cíti ako doma. „Ja som proste tomu tak uveril, že tá Šaľa, že budú ma mať radi a bolo to vidieť aj po tom nástupe, aj po zápase."

Finále večernej MMA časti v podaní jedného z najznámejších fighterov slovenskej scény, „Diamantového Čáva" alebo „Princa Bratislavského," Roba Pukača prinieslo presvedčivý výkon a víťazstvo na body v ťažkom zápase proti Brazílčanovi Luizovi Lopesovi, ktorý bol po vyradení Kevina Hangsa, náhradným súperom. Robo však rozhodne nehodlá oddychovať a ako povedal nášmu redaktorovi: „Vedel som že to bude divoch. Úprimne nebol nejak silovo zdatný ale veľmi divoký. Nepríjemne šiel v tom postoji, neni som v týchto končinách zvyknutý na taketo atypické techniky." Roba môžeme spoločne s Romanom Paulusom vidieť už na novembrovom Oktagone v Bratislave.

Na záver nasledovali tri zápasy v MuayThai a K1. A že to vážení boli zápasy!
Začalo to presne ako strety v Muaythai, pomalším štartom ktorý vyvrcholil v perfektnú prestrelku. V prvom zápase si výhru odniesol Leonard Borák, ktorý na body porazil Romana Kučeru.

To čo ale predviedol Adrián Ertel  v druhom zápase proti Davidovi Zambagovi nemá obdobu. Mohli sme vidieť až 6 počítaní v zápase a výhru si nakoniec vybojoval Ertel, ktorý bol najskôr sám 2x počítaný v jednom kole a vyzeralo to bledo. Potom však nasledoval neskutočný obrat a zápas bol tak atraktívny že postavil zo stoličiek celú mestskú športovú halu v Šali. Dovolím si zároveň aj tvrdiť že je to adept na zápas roka a presne taký typ zápasu, ktorý pustíte aj nefanúšikom aby sa z nich následne stali fanúšikovia. Takže klobúk dole obom páni. Na otázku ako vnímal priebeh zápasu, nám Ertel odpovedal: „Ako ani sám neviem. V utorok, stredu som  ležal doma s infúziou. Dneska som tu vyhral som na KO." Na otázku či počítal stým, že to bude tak tažký zápas, odpovedal: „No nepočítal som stým. Pár zápasov som videl a myslel som že prvé kolo je moje, ukončím ho, ale bohužiaľ. Fakt je tvrdý, má u mňa extrémny rešpekt."
 
Finálny zápas večera priniesol stret medzi nitrančanom Štefanom Mezsárošom a borcom z Dracula gymu, Leom Grutkom. Výhru si odniesol zverenec Olymp Gymu Šaľa, hoc Grutka, ktorý sa o zápase dozvedel v deň akcie, a mal tak len pár hodín na vstrebanie celej situácie, podal viac ako vyrovnaný výkon. Vôbec tak nemusel byť smutný, pretože chalani predviedli extrémne tvrdý a akčný zápas, kde ani jeden z borcov nemal ďaleko ku KO

Najbližšie sa PML bude konať PML 12 a to už 30. Novembra v Prahe a fightcard budú organizátori postupne zverejňovať na sociálnych sieťach. Lístky sú na predaj v sieti Ticketportal



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Foto: Facebook / PML / Tomáš Tadlánek
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies