Reštart cestovného ruchu na Slovensku: Schválený návrh zákona posilní rozvoj a atraktivitu krajiny

NETKY.SK • 21 August 2024, 19:07 • 2 min
Reštart cestovného ruchu na Slovensku: Schválený návrh zákona posilní rozvoj a atraktivitu krajiny

BRATISLAVA - Návrh reaguje na potrebu reštartu cestovného ruchu po nepriaznivých udalostiach, ako sú ochorenie COVID-19, vojna na Ukrajine, energetická kríza a inflácia.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo cestovného ruchu a športu SR predložilo na rokovanie vlády návrh novely zákona o podpore cestovného ruchu, ktorý sa zameriava na úpravu a harmonizáciu legislatívneho rámca podľa aktuálnych potrieb sektora.

Ministerstvo zdôraznilo, že tento návrh reaguje na potrebu reštartu cestovného ruchu po nepriaznivých udalostiach, ako sú ochorenie COVID-19, vojna na Ukrajine, energetická kríza a inflácia. Ministri návrh schválili.

"Navrhujeme nový nástroj na rozvoj a podporu cestovného ruchu, ktorý má zdynamizovať a posilniť rozvoj a udržateľnosť tohto sektora ako kľúčového piliera ekonomickej prosperity našich regiónov," uviedlo ministerstvo.

Tento nástroj sa bude zameriavať na inteligentné riadenie cestovného ruchu, založené na aktívnom zbere a vyhodnocovaní dát o pohybe návštevníkov. "To nám umožní efektívnejšie nastavenie tvorby produktov a ich propagáciu na domácom aj zahraničnom trhu," dodalo ministerstvo.

Ďalším cieľom novely je podpora zavádzania nových, pravidelných leteckých spojení. "Chceme zvýšiť dostupnosť a atraktivitu Slovenska pre zahraničných návštevníkov, čo by malo mať pozitívny vplyv na zvýšenie príjmov zo zamestnanosti v sektore cestovného ruchu," vysvetlilo ministerstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo cestovného ruchu a športu SR, Foto: Netky
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies