Rezort vnútra prijal materiálnu pomoc od UNHCR

NETKY.SK • 28 Jún 2024, 15:40 • 2 min
Rezort vnútra prijal materiálnu pomoc od UNHCR

BRATISLAVA - V rámci podpísanej darovacej zmluvy ministerstvo vnútra v priebehu júna a júla dostane od UNHCR materiálnu pomoc v celkovej hodnote takmer 970 000 dolárov, teda 906 881,08 eur.

slovakia

left justify in out

 Ministerstvo vnútra (MV) SR prijalo prvé dodávky materiálnej pomoci od Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) na Slovensku v nadväznosti na darovaciu zmluvu podpísanú v máji. Cieľom je podporiť pripravenosť Slovenska na mimoriadne situácie aj situácie súvisiace s prílevom utečencov.

"Ďakujem našim dlhoročným partnerom UNHCR, že aj vďaka nim bude Slovenská republika schopná flexibilnejšie a efektívnejšie reagovať na nepredvídateľné situácie v rámci celej krajiny. Zároveň sa chcem poďakovať aj za našu dlhodobú spoluprácu s UNHCR," uviedla štátna tajomníčka rezortu vnútra Lucia Kurilovská.

V rámci podpísanej darovacej zmluvy ministerstvo vnútra v priebehu júna a júla dostane od UNHCR materiálnu pomoc v celkovej hodnote takmer 970 000 dolárov.

"Vybavenie zahŕňa penové matrace, posteľné prikrývky, vankúše a posteľnú bielizeň, deky, spacáky, rozdeľovače a termosky, ktoré môže Slovensko využiť pri mimoriadnych situáciách v krajine," doplnil generálny riaditeľ sekcie krízového riadenia MV SR Ervín Erdélyi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Ministerstvo vnútra SR, Foto: FB/Ministerstvo vnútra SR
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies