Rimavská Sobota: Stredná odborná škola prešla obnovou, nové dielne aj vybavenie

NETKY.SK • 13 September 2024, 11:21 • 2 min
Rimavská Sobota: Stredná odborná škola prešla obnovou, nové dielne aj vybavenie

RIMAVSKÁ SOBOTA - SOŠ technická a agropotravinárska v Rimavskej Sobote je jedna zo siedmich stredných škôl, ktoré BBSK obnovil v rámci iniciatívy Catching-Up Regions

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Stredná odborná škola (SOŠ) technická a agropotravinárska v Rimavskej Sobote prešla obnovou za takmer šesť miliónov eur.

"Vďaka projektu škola získala moderné priestory pre praktické vyučovanie i nové vybavenie. Po 15 rokoch sa nám podarilo obnoviť aj pekársku dielňu,“ informovala hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Lenka Štepáneková.

Školu navštevuje vyše 460 žiakov, ktorí sa vzdelávajú v odboroch ako pekár, cukrár, mäsiar, autoopravár, agromechatronik či pracovník v poľnohospodárstve. Modernizácia školy za takmer šesť miliónov eur bola realizovaná BBSK v rámci iniciatívy Catching-Up Regions, pričom kraj do projektu investoval viac ako milión eur.

"Ak k tomu prirátame aj ďalšie investície za posledných päť až sedem rokov vo výške takmer 700 000 eur z rozpočtu kraja, dávame jasný signál, že nám na tejto škole záleží. Chceme, aby fungovala, aby poskytovala vzdelanie, ktoré absolventom umožní využiť na trhu práce, a aby sa žiaci cítili príjemne a bezpečne," povedal predseda BBSK Ondrej Lunter.

Modernizácia zahŕňa rekonštrukciu a výstavbu nových dielní pre žiakov rôznych odborov. Okrem pekárskej dielne, ktorá bola obnovená po 15 rokoch, škola zmodernizovala aj priestory pre cukrársku a mäsiarsku výrobu, kuchyňu a energoblok. V rámci projektu bol vybudovaný nový prístrešok pre agrotechniku ​​a nové autoopravárenské dielne. Obnovou prešli aj asfaltové plochy a pribudli nové parkoviská.

"Táto obnova má pre nás obrovský význam. Po rokoch môžeme opäť ponúknuť študentom plnohodnotné vyučovanie v moderných podmienkach a pod jednou strechou. Verím, že nové priestory a vybavenie prispejú k zvýšeniu atraktivity školy a pripravia našich absolventov na náročné požiadavky pracovného trhu," skonštatovala riaditeľka školy Dagmar Vašová.

V rámci projektu škola získala aj nové vybavenie pre jednotlivé dielne. Investície smerovali aj do rozvoja technickej infraštruktúry, vrátane novej výpočtovej techniky, učebne hydrauliky a pneumatiky, a nového kamerového systému.

SOŠ technická a agropotravinárska v Rimavskej Sobote je jedna zo siedmich stredných škôl, ktoré BBSK obnovil v rámci iniciatívy Catching-Up Regions. Na modernizáciu školstva v kraji išlo z európskych zdrojov viac ako 33 miliónov eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: BBSK, Foto: FB/Banskobystrický samosprávny kraj
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies