Rímsky Konštantínov oblúk zasiahol blesk, trosky dopadli do okolia

NETKY.SK • 4 September 2024, 13:09 • 2 min
Rímsky Konštantínov oblúk zasiahol blesk, trosky dopadli do okolia

RÍM - Konštantínov oblúk v Ríme v utorok poškodil blesk. Do antickej pamiatky, ktorá stojí neďaleko Kolosea, udrel blesk počas silnej búrky, v dôsledku čoho sa z nej uvoľnilo množstvo úlomkov. Búrka tiež vyvracala stromy a zaplavila niektoré ulice v Ríme.

slovakia

left justify in out

Pracovníci archeologického parku, ktorý spravuje Koloseum a jeho okolie, okamžite pozbierali a zabezpečili úlomky uvoľnené úderom blesku. Rozsah škôd ešte stále posudzujú.

"Záchranné práce technikov boli včasné. Naši pracovníci prišli okamžite po zásahu bleskom. Všetky trosky boli vyzdvihnuté a zabezpečené," uvádza sa vo vyhlásení parku.

Triumfálny oblúk vysoký viac ako 20 metrov bol postavený v roku 315 n. l. na oslavu víťazstva cisára Konštantína nad Maxentiom po bitke pri Milvijskom moste. Je to biela mramorová stavba s tromi priechodmi. Na jej architektonickú výzdobu boli použité prvky zo starších pamiatok, ako je napríklad Víťazný oblúk cisára Tita.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: ANSA, Foto: AP Photo / Andrew Medichini
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies