Rozsiahly požiar elektromobilov Mercedes v Južnej Kórei spôsobil výpadok elektriny. Vyhorelo vyše 140 áut + VIDEO

NETKY.SK • 5 August 2024, 12:16 • 2 min
Rozsiahly požiar elektromobilov Mercedes v Južnej Kórei spôsobil výpadok elektriny. Vyhorelo vyše 140 áut + VIDEO

INČCHON - Približne 480 domácností utrpelo výpadok elektriny v bytovom komplexe v Inčchone v dôsledku štvrtkového požiaru spôsobeného výbuchom elektrického vozidla Mercedes-Benz na podzemnom parkovisku.

slovakia

left justify in out

Požiar spôsobil výpadok elektriny, čo viedlo k výpadku elektriny pre päť bytových domov v komplexe, pričom postihlo približne 480 z 1 581 domácností. Obyvatelia postihnutí dôsledkami požiaru boli premiestnení do štátnych bytových zariadení, kde im bola poskytnutá strava a veci dennej potreby.

Do piatkového rána bolo premiestnených celkovo 121 ľudí.

Zjavný požiar vozidla vypukol vo štvrtok o 6:15 po tom, čo auto, ktoré vyzeralo ako biely Mercedes EQE sedan, bolo vidieť na záberoch CCTV, ako explodovalo asi dve sekundy po vyžarovaní dymu.

Požiar sa podarilo uhasiť po ôsmich hodinách, no do nemocníc poslali celkovo 23 ľudí vrátane jedného hasiča a siedmich detí.

Na 140 sa v piatok zvýšil aj počet poškodených áut zo 70 nahlásených pred dňom. Štyridsať z nich bolo spálených, pričom približne 100 vozidiel utrpelo stratu energie a zhorelo. Poistné krytie je tiež naliehavá záležitosť, ale rozhovory možno viesť až po zistení presnej príčiny požiaru.

„O všetkom sa dá diskutovať na základe presnej príčiny požiaru, ale náklady na poškodené autá s vysokou pravdepodobnosťou uhradí výrobca, ak sa ukáže, že príčina spočíva v chybách vo vozidle alebo batérii,“ informoval zdroj z poisťovne. "V prípade, že príčinou je majiteľ zhoreného auta, majitelia každého poškodeného vozidla sa môžu obrátiť na vlastnú poisťovňu a firmy budú neskôr požadovať úhradu nákladov zodpovedným subjektom," dodal.

Polícia a hasiči začali spoločné vyšetrovanie s cieľom zistiť presnú príčinu. Mercedes je údajne vybavený čínskymi batériami vyrábanými spoločnosťou Contemporary Amperex Technology so sídlom v Ningde. Sedan tejto spoločnosti bol uvedený na kórejský trh v roku 2022.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: IG / @speedy.souls, Korea JoongAng Daily, Foto: Johnap
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies