Rusi ponúkajú 100-tisíc rubľov každej osobe, ktorá privedie priateľa do vojenskej služby

NETKY.SK • 22 Júl 2024, 14:18 • 2 min
Rusi ponúkajú 100-tisíc rubľov každej osobe, ktorá privedie priateľa do vojenskej služby

MOSKVA - V Rusku prišli s neštandardnými peňažnými stimulmi pre zmluvnú službu v ozbrojených silách. Každej osobe, ktorá privedie priateľa k vojenskému komisárovi, ponúknu sumu 100-tisíc rubľov, čo je niečo viac ako tisíc eur. V najnovšej správe o vojne na Ukrajine to konštatujú analytici amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW).

slovakia

left justify in out

Podľa vojenských analytikov oznámil šéf Jaroslavlianskej oblasti Michail Jevrajev novú iniciatívu ponúkajúcu 100-tisíc rubľov každému, kto privedie na vojenský komisariát priateľa, ktorý podpíše zmluvu s ruským ministerstvom obrany za účelom absolvovania vojenskej služby.

Podobnú iniciatívu spustila od 11. júla aj Tatarská republika. Podpredseda výboru ruskej Štátnej dumy pre budovanie štátu a legislatívu Jurij Sinelščikov však povedal, že tento nový mechanizmus je riskantný a že Rusi môžu tento systém zneužiť, najmä ak podobné mechanizmy prijmú aj iné subjekty federácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: SITA / ISW, Foto: Lowy Institute / Kremlin.ru
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies