Ruské ostreľovanie si v Sumskej oblasti vyžiadalo obete, zničený bol konvoj s obilím

NETKY.SK • 1 September 2024, 13:25 • 2 min
Ruské ostreľovanie si v Sumskej oblasti vyžiadalo obete, zničený bol konvoj s obilím

V noci na nedeľu pri ruskom ostreľovaní Sumskej oblasti pri hraniciach s Ruskom zahynul jeden civilista a ďalší štyria utrpeli zranenia. Pri útoku na konvoj nákladných áut prevážajúcich obilie prišiel o život 23-ročný vodič, čo spôsobilo rozsiahle škody na prepravovaných vozidlách.

slovakia

left justify in out

Pri ruskom ostreľovaní ukrajinskej Sumskej oblasti, ktorá sa nachádza pri hraniciach s Ruskom, prišiel v noci na nedeľu o život jeden civilista a štyria ďalší utrpeli zranenia, oznámili miestne úrady.

Podľa ukrajinských úradov čelilo deväť okresov Sumskej oblasti v noci ruským útokom. Miestna prokuratúra neskôr uviedla, že Rusko podniklo raketový útok na konvoj nákladných áut prevážajúcich obilie medzi mestami Sumy a Charkov, pri ktorom zahynul 23-ročný vodič kamióna.

Útok spôsobil požiar jedného z kamiónov a poškodil ďalších 20 vozidiel.

Sumská oblasť susedí s ruskou Kurskou oblasťou, kam začiatkom augusta prenikli ukrajinské sily.

V Charkovskej oblasti, na východe Ukrajiny, bolo pri ruskom ostreľovaní zranených päť ľudí, oznámil v nedeľu oblastný gubernátor Oleh Synehubov.

Ukrajinské vzdušné sily uviedli, že v noci zostrelili osem z 11 dronov, ktoré Rusko vypustilo na územie Ukrajiny.

"Okupanti sa tentokrát zamerali na ukrajinské obilie a logistiku poľnohospodárskeho priemyslu, predovšetkým v Mykolajivskej a Sumskej oblasti," uviedli ukrajinské vzdušné sily na sociálnej sieti Telegram.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu uviedol, že Rusko použilo len minulý týždeň pri útokoch na ukrajinské mestá a vojakov 160 rakiet, 780 riadených bômb a 400 dronov.

Opäť vyzval na to, aby Ukrajina dostala povolenie používať zbrane dodávané Západom pri útokoch cielených hlboko na územie Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: Reuters, AP, Ilustračná foto: irozhlas
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies