Rusko Zablokovalo Signal: Nové Obmedzenia na Komunikáciu

NETKY.SK • 10 August 2024, 15:47 • 2 min
Rusko Zablokovalo Signal: Nové Obmedzenia na Komunikáciu

Ruská Federálna služba Roskomnadzor zablokovala aplikáciu Signal, obviňujúc ju z porušenia ruských legislatívnych požiadaviek. Tento krok je súčasťou širších obmedzení komunikácie a médií v Rusku, ktoré sa zintenzívnili po začiatku invázie na Ukrajinu.

slovakia

left justify in out

Ruská Federálna služba pre dohľad nad komunikáciami, informačnými technológiami a masmédiami (Roskomnadzor) oznámila, že aplikáciu Signal zablokovala. V piatok uviedla, že tento krok bol spôsobený porušením „požiadaviek ruskej legislatívy, ktoré sú nevyhnutné na zabránenie jej využívaniu na teroristické a extrémistické účely“.

Používanie end-to-end šifrovania Signal sťažuje ruským úradom monitorovanie komunikácie.
Po začiatku invázie na Ukrajinu vo februári 2022 rozšírili ruské úrady svoj zásah proti disidentom.

Okrem blokovania viacerých nezávislých médií, ktoré sú kritické voči Kremľu, obmedzili prístup k sociálnym sieťam X, Facebook a Instagram. Videoslužba YouTube čelila v posledných týždňoch problémom, vrátane výrazných výpadkov, ktoré nastali vo štvrtok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: Teraz.sk, Foto: blindrevue.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies