Sabalenková vyradila Šwiatekovú, vo finále v Cincinnati vyzve Pegulaovú. Sinner vyradil Zvereva a čaká ho Tiafoe + VIDEÁ

NETKY.SK • 19 August 2024, 08:37 • 4 min
Sabalenková vyradila Šwiatekovú, vo finále v Cincinnati vyzve Pegulaovú. Sinner vyradil Zvereva a čaká ho Tiafoe + VIDEÁ

CINCINNATI - Svetová jednička Polka Iga Šwiateková podľahla v semifinále tenisového turnaja v Cincinnati tretích hráčov sveta Aryne Sabalenkovej dvakrát 3:6. Bieloruská víťazka Australian Open sa o druhý tohtoročný titul stretne v pondelok s Američankou Jessicou Pegulaovou, ktorá pretlačila 6:2, 3:6, 6:3 Španielku Paulu Badosaovú.

slovakia

left justify in out

Sabalenková hrála semifinále v Cincinnati počtvrté a poprvé uspěla. Loni vypadla s Karolínou Muchovou. Šwiatekovú porazila z dvanástich vzájomných zápasov na okruhu WTA po štvrtýkrát. Po postupe do piateho tohtoročného finále sa bieloruská tenistka posunie v novom vydaní rebríčka WTA na druhé miesto, na ktorom vystrieda Američanku Coco Gauffovú.

Šiesta nasadená Pegulová nadviazala v Cincinnati na vydarené vystúpenie z minulého týždňa v Toronte, kde získala druhý tohtoročný a celkovo šiesty titul. V dueli s Badosaovou stratila druhý set, počas ktorého bol zápas kvôli dažďu prerušený. V tretej sade už ale znova nezaváhala a pretiahla svoju víťaznú šnúru na amerických betónoch na deväť zápasov.

Sabalenková a Pegulová sa na okruhu WTA Tour stretnú siedmykrát. Bieloruská tenistka vedie bilanciu vzájomných zápasov 4:2, posledný duel na minuloročnom Turnaji majsteriek ale vyhrala Američanka.

Finále oslavuje Sinner a Tiafoe

Prvý hráč sveta Jannik Sinner postúpil do finále turnaja Masters v Cincinnati. Taliansky tenista napriek problémom s pravou bedrou v nedeľu porazil 7:6, 5:7 a 7:6 Nemca Alexandera Zvereva. V boji o titul ho čaká nenasadený Američan Francis Tiafoe, osemfinálový premožiteľ českého tenistu Jiřího Lehečky. Tiafoe v semifinále vyhral 4:6, 6:1 a 7:6 nad Dánom Holgerom Runom.

Víťaz Australian Open Sinner, ktorý je tento rok so štyrmi turnajovými titulmi na okruhu ATP najúspešnejším tenistom, v semifinále proti turnajovej trojke Zverevovi chvíľami kríval, ale zdravotné problémy prekonal. V treťom sete v rozhodujúcom tiebreaku dominoval, vyhral ho 7:4.

„Veľa to pre mňa znamená. Pokiaľ ide o fyzickú stránku, tak sa musím zlepšiť, pretože pokiaľ chcem vyhrať grandslam alebo väčší titul, musím byť rozhodne v lepšej forme,“ povedal po víťaznom zápase Sinner. Kvôli problémom s bedrovým kĺbom tento taliansky tenista na jar prišiel o veľké turnaje v Madride a v Ríme.

Do najväčšieho finále kariéry postúpil Američan Tiafoe. Po prehranom prvom sete otočil semifinálový duel s pätnástym nasadený Runom. V rozhodujúcej tretej sade Tiafoe prehrával už 2:5, ale skóre vyrovnal, pričom v desiatej hre pri vlastnom servise odvrátil dva mečbaly. Skrátenú hru následne vyhral 7:4 a ako prvý Američan od Johna Isnera v roku 2013 sa dostal v Cincinnati do finále.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: ČTK / iDNES.cz, Foto: Reuters
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies