BRATISLAVA - Plnené šampiňóny s bryndzou a medvedím cesnakom sú rýchlym receptom, vhodným ako predjedlo, ale ak ho skombinujete s hriankami, poslúži aj ako hlavný a veľmi chutný chod.
Suroviny:
60 g bryndze, 60 g smotanovej nátierky, kurkumu, väčšie šampiňóny, paradajky, mmedvedí cesnak, ¼ cibule, chlebík
Postup:
Zo šampiňónov vyberieme nožičky a hlavičky opláchneme. Je lepšie kúpiť hríbiky so širšími a väčšími hlavičkami, lepšie sa prepečú. Umyjeme si zeleninu. Pokrájame si štvrťku paradajky a cibuľe na drobučké kocky, podobne aj medvedí cesnak. Zmiešame bryndzu so smotanovou nátierkou, primešame zeleninku a pridáme štipku kurkumy. My sme pridali aj štipku korenia na tofu. Soľ sme vynechali, keďže bryndza je slaná, ale, samozrejme, záleží, ako veľmi ste zvyknutí soliť. Postupne naplníme jednotlivé šampiňóny a ozdobíme ich plátkom paradajky. Pečieme ich asi 15 / 20 min na plechu alebo v zapekacej mise, rátajte s tým, že hríbiky pustia šťavu.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies