Šéf OSN vyzval na okamžité zastavenie izraelských operácií na Západnom brehu Jordánu + VIDEO

NETKY.SK • 30 August 2024, 17:38 • 2 min
Šéf OSN vyzval na okamžité zastavenie izraelských operácií na Západnom brehu Jordánu + VIDEO

NEW YORK - Generálny tajomník OSN António Guterres vyzval na okamžité zastavenie izraelských operácií na Západnom brehu, uviedol vo štvrtok jeho hovorca.

slovakia

left justify in out

Šéf OSN bol hlboko znepokojený najnovším vývojom na okupovanom Západnom brehu Jordánu vrátane stredajšieho spustenia rozsiahlych vojenských operácií Izraela v provinciách Jenin, Tulkarm a Tubas, ktoré zahŕňali použitie leteckých útokov, ktoré mali za následok straty na životoch a škody na civilnej infraštruktúre, povedal Stephane Dujarric, hovorca, na dennom brífingu.

Generálny tajomník "dôrazne odsudzuje straty na životoch vrátane detí," povedal Dujarric.

Guterres uviedol, že tento nebezpečný vývoj podnecuje už aj tak výbušnú situáciu na Západnom brehu Jordánu, čo ďalej podkopáva Palestínsku samosprávu, a vyzval na okamžité zastavenie týchto operácií, poznamenal hovorca.

Podľa Úradu OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí zahynulo v guvernorátoch Jenin, Tulkarm a Tubas za menej ako dva dni 15 ľudí, pričom mnohí ďalší utrpeli zranenia.

Podľa palestínskych a izraelských zdrojov začala izraelská armáda v stredu rozsiahlu vojenskú operáciu v utečeneckých táboroch Tulkarm, Jenin a Tubas s cieľom zatknúť ľudí obvinených z účasti na operáciách proti Izraelu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua / Nidal Eshtayeh
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies