Sexuálny škandál v tureckom futbale! Je za všetkým umelá inteligencia?

NETKY.SK • 11 Október 2024, 15:42 • 3 min
Sexuálny škandál v tureckom futbale! Je za všetkým umelá inteligencia?

Elif Karaarslanová a jej právnik tvrdia, že údajné sexuálne video, ktoré ju spája s rozhodcom Orhanom Erdemirom, bolo vytvorené pomocou umelej inteligencie.

slovakia

left justify in out

Elif Karaarslanová, 24-ročná rozhodkyňa, ktorú rozhodcovská komisia Tureckej futbalovej federácie (TFF) suspendovala kvôli údajnému účinkovaniu na sexuálnej nahrávke so svojím nadriadeným, 61-ročným rozhodcom Orhanom Erdemirom, prerušila mlčanie a uviedla, že nahrávka bola vytvorená umelou inteligenciou (AI).

Čaká ma dlhá právna cesta, ale prekonám ju s najväčšou silou a odhodlaním. Dúfam, že počas tohto procesu budem mať podporu a lásku vás všetkých. Plač, krik a smútok nie sú veci, ktoré by som robila. Taká nie som. Budem bojovať za svoju pravdu až do konca. Som len jednou z mnohých, ktorým bolo ublížené, a dúfam, že budem posledná,“ zdieľala Elif Karaarslanová, ktorej počet sledovateľov na Instagrame sa vyšplhal na takmer pol milióna.

Nahrávka je údajne v zlej kvalite a nejde jasne poznať, že ide o Elif
Nahrávka je údajne v zlej kvalite a nejde jasne poznať, že ide o Elif
Zdroj: Marca

Mladá rozhodkyňa vysvetľuje: „Existuje sexuálne video, ktoré sa snažia spájať so mnou, no nemá so mnou absolútne nič spoločné a kvalita obrazu je veľmi zlá. Nie som osobou na videu a to, že čelím takémuto vážnemu obvineniu, je útokom na ženskú česť,“ uviedla bývalá hráčka Beşiktaşu.

Právnik sudcu vo vyhlásení tvrdí, že sexuálne video bolo vytvorené so „zlým úmyslom“ pomocou umelej inteligencie: „Na sociálnych sieťach bolo zverejnené zinscenované video, ktoré nie je originálom a bolo vytvorené výlučne pomocou umelej inteligencie z účtu niekoho iného na sociálnych sieťach a nemá žiaden vzťah k môjmu klientovi. Pri skúmaní videa je úplne jasné, že obraz nie je kvalitný a že časti videa boli počítačovo upravené.“




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: Marca, Foto: Instagram / Elif Kaaraslan
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies