SKUTOČNÝ PRÍBEH Opýtali sa ho, čo by robil v posledný deň života. Jeho odpoveď je fascinujúca

NETKY.SK • 19 September 2024, 16:33 • 2 min
SKUTOČNÝ PRÍBEH Opýtali sa ho, čo by robil v posledný deň života. Jeho odpoveď je fascinujúca

John Wesley je považovaný za otca evanjelickej cirkvi metodistickej, a hoci by sa o ňom dalo napísať veľa, nakoľko mal skutočne veľkú službu a fascinujúci život, vybrali sme pre vás jednu udalosť. Už ste niekedy premýšľali, čo by ste robili, ak by nastal váš posledný deň na zemi? Myslíme si, že zrejme aspoň raz sa každý nad tým zamyslí, možno len preto, lebo práve pozeral romantický film, kde niekto zomrel a všetko bolo také dojemné. A možno k premýšľaniu viedli iné okolnosti, ale áno, tá otázka ľudí sprevádza stále.

slovakia

left justify in out

John Wesley ju raz dostal tiež a jeho odpoveď je fascinujúca.

Zobudil by sa v sláve

Povedal, že by šiel kázať tak, ako je jeho zvykom. Potom by šiel navštíviť svojho priateľa tak, ako je jeho zvykom. Spolu by sa modlili a rozoberali by Biblické texty. Napokon by šiel domov, ľahol by si a pokojne by spal. A ráno by sa už zobudil v sláve v nebi.
 
No nie je to úžasný postoj? Nie je to nádherné? Taká vyrovnanosť. Taká istota. Robil by všetko tak, ako robieval, ak by to vedel vopred. Lebo vždy, každý deň, sa snažil robiť to najlepšie a on vedel, že najlepšie, čo môže robiť, je slúžiť Bohu.
 
Možno si predstavujeme, že ak by sme vedeli, že nám ostáva už iba málo času, robili by sme niečo veľké. Cestovali do ďaleka a ochutnávali lahôdky. Veľa by sme sa smiali, tancovali by sme v daždi a míňali peniaze bez rozmýšľania. Ale život o tomto vôbec nie je. Skôr je o správnych veciach. O správnom postoji. O ceste, ktorú treba absolvovať bez ohľadu na to, či nám zostáva dvadsať či tridsať rokov. Boh predsa nikdy nepovedal, že máme žiť plnohodnotne v posledných hodinách, ale stále.

Sen

Za zmienku o Johnovi stojí aj krásny sen, ktorý sa mu prisnil. Stál pred bránami pekla a búchal na dvere. Pýtal sa, či sú tam nejakí kresťania, na čo zaznela odpoveď, že áno, sú. Potom bol konkrétnejší a pýtal sa, či sú tam protestanti. Vraj áno, sú. A sú aj katolíci? Áno, aj katolíci tam sú. A metodisti? Tí tiež.
Následne sa ocitol pred bránou do neba a tiež zaklopal. Položil rovnaké otázky. Že či sú tam kresťania, katolíci, metodisti...
 
Tentoraz však na všetko dostal zamietavú odpoveď. Nie, nikto z nich sa tam nenachádza. Zmätený teda položil logickú otázku, kto tam teda je.
 
Božie deti, tie sú tu,“ počul odpoveď.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihoková
Michaela Mihoková, Zdroj foto: wikipedia
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies