Slovak Open 2024: Bratislava privíta tenisovú elitu vrátane Wawrinku a Safiullina +VIDEO

NETKY.SK • 24 Október 2024, 08:11 • 3 min
Slovak Open 2024: Bratislava privíta tenisovú elitu vrátane Wawrinku a Safiullina +VIDEO

Na 25. ročníku tenisového turnaja Slovak Open 2024, ktorý sa uskutoční od 28. októbra do 3. novembra v Bratislave, sa predstaví sedem hráčov z prvej stovky rebríčka ATP. Najväčšou atrakciou podujatia bude účasť trojnásobného grandslamového šampióna Stana Wawrinku. Na turnaji sa predstavia aj slovenskí hráči Lukáš Klein a Jozef Kovalík.

slovakia

left justify in out

Na blížiacom sa 25. ročníku tenisového turnaja Slovak Open 2024 (28. 10. – 3. 11.) sa predstaví osem hráčov z prvej stovky rebríčka ATP. V hlavnej časti turnaja budú súťažiť aj slovenskí tenisti Lukáš Klein (119. miesto) a Jozef Kovalík (120. miesto). Oznámil to na tlačovej konferencii riaditeľ turnaja Igor Moška.

Hlavným favoritom turnaja je Rus Roman Safiullin, ktorý bol k 30. septembru na 61. mieste svetového rebríčka. Ďalej sa predstavia Maďar Márton Fucsovics (87.), Talian Luca Nardi (89.), Bosniak Damir Džumhur (96.), Chorvát Borna Čorič (97.), Brit Jacob Fearnley (98.), Švajčiar Alexander Ritschard (99.) a Francúz Quentin Halys (100.). Celkovo je priamo prijatých 21 hráčov. Zoznam účastníkov doplní šesť hráčov z kvalifikácie, tri voľné karty udelia organizátori a dve miesta budú vyhradené pre hráčov so špeciálnymi výnimkami.

"Tento tradičný turnaj má pre slovenský tenis veľký význam. V minulosti sa ho zúčastnilo veľa mladých nádejných hráčov a reprezentantov,“ povedal prezident Slovenského tenisového zväzu Miloslav Mečíř. 

Na minuloročnom turnaji zvíťazil kanadský tenista Gabriel Dallo. Slovák Lukáš Klein sa prebojoval do štvrťfinále, kde ho vyradil práve spomínaný hráč. „Je príjemné hrať doma. Veľmi sa teším. Formu som mal aj lepšiu ako teraz, ale verím, že sa mi zlepší. Dúfam, že budem hrať dobre,“ vyjadril sa mladý 26-ročný športovec.

Kde a kedy sledovať Tenis Slovak Open:

Celková dotácia najväčšieho tenisového turnaja na Slovensku je 148 625 USD (približne 136-tisíc eur), pričom hráči bojujú aj o 125 bodov do rebríčka ATP. Stanica RTVS Šport zabezpečí priame prenosy počas celého týždňa, pričom v sobotu odvysiela semifinále dvojhry a finále štvorhry. Nedeľné finále dvojhry začne o 15:00 h. O podujatie prejavili záujem aj zahraničné televízne spoločnosti z Európy.

obrazok
Stan Wawrinka
Zdroj: X/Igra nogom Andrea Onane
obrazok
Roman Safiullin
Zdroj: X/Visit Maldives

Na bratislavskom turnaji Slovak Open je najvyššie nasadeným hráčom Roman Safiullin, no najväčšou atrakciou je účasť trojnásobného grandslamového víťaza a bývalej svetovej trojky Stana Wawrinku zo Švajčiarska.

Safiullin sa aktuálne nachádza na 60. mieste rebríčka ATP. Tridsaťdeväťročný Wawrinka vyhral Australian Open v roku 2014, Roland Garros o rok neskôr a v roku 2016 získal aj titul na US Open. Do Bratislavy prichádza na základe voľnej karty, pričom momentálne mu patrí 169. miesto vo svetovom rebríčku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: Teraz.sk, Foto: STZ
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies