Slovensko posilní regionálne zdravotníctvo: Projekty za 37,4 milióna eur

NETKY.SK • 19 September 2024, 09:12 • 2 min
Slovensko posilní regionálne zdravotníctvo: Projekty za 37,4 milióna eur

BRATISLAVA - Ministerstvo pre žiadateľov pripravilo metodickú príručku a bližšie informácie sa dozvedia aj na online školení.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zdravotníctva SR vyhlásilo dňa 18. septembra 2024 výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok na budovanie siete regionálnych centier integrovanej starostlivosti. Na výzvu je alokovaná suma 37,4 milióna eur zo zdrojov EÚ. Výzva je určená na projekty mimo Bratislavského kraja a bude otvorená až do vyčerpania alokovanej sumy. 

Regionálne centrá integrovanej starostlivosti zabezpečia vytvorenie podmienok pre zefektívnenie práce zdravotníckych pracovníkov nielen pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti, ale aj na úseku manažmentu pacienta prostredníctvom vytvorenia priestorových podmienok na presun časti administratívy zo zdravotníckeho personálu na administratívnych pracovníkov či zvýšeným využívaním elektronických modulov ezdravie.

"Koncept centier je definovaný tak, aby mal pacient pod jednou strechou ambulanciu všeobecného lekára alebo pediatra a špecialistu, napríklad gynekológa a nemusel dochádzať za vyšetrením alebo poskytovaním služby na iné miesto, adresu či desiatky kilometrov do iného mesta," vysvetlila ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková.

Ako dodala, alokácia výzvy je rozdelená podľa jednotlivých krajov, pričom pre každý oprávnený samosprávny kraj má vyčlenené finančné prostriedky v objeme takmer 5,4 milióna eur zo zdrojov EÚ. Predložené žiadosti o nenávratný finančný príspevok budú schvaľované na úrovni jednotlivých samosprávnych krajov.

Ministerstvo pre žiadateľov pripravilo metodickú príručku a bližšie informácie sa dozvedia aj na online školení. O finančné prostriedky môžu požiadať poskytovatelia zdravotnej starostlivosti, ktorí vykonávajú ambulantnú zdravotnú starostlivosť. Maximálna výška nenávratného finančného príspevku na jeden projekt je 2,7 milióna eur zo zdrojov EÚ.

   

Zdroj: FB/Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MZ SR, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies