Slovensko spúšťa evakuáciu občanov z Libanonu: Situácia v Izraeli je stále napätá, MZV varuje pred cestovaním

NETKY.SK • 3 Október 2024, 09:38 • 2 min
Slovensko spúšťa evakuáciu občanov z Libanonu: Situácia v Izraeli je stále napätá, MZV varuje pred cestovaním

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí SR nehlási zranenia ani obete medzi slovenskými občanmi v Libanone a Izraeli v súvislosti s eskaláciou konfliktu na Blízkom východe. Rezort vyzýva Slovákov v Libanone na okamžitý odchod z krajiny a pripravuje evakuáciu v spolupráci s ministerstvom obrany. V Izraeli zatiaľ nie je záujem o evakuáciu, no Slovákom odporúča do krajiny necestovať.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ) aktuálne nezaznamenalo žiadne zranenia ani obete medzi slovenskými občanmi nachádzajúcimi sa v Izraeli a Libanone v súvislosti s eskaláciou konfliktu na Blízkom východe. Komunikačný odbor ministerstva uviedol, že situáciu naďalej pozorne sledujú a sú pripravení poskytnúť občanom nevyhnutnú pomoc.

Rezort odporúča všetkým Slovákom nachádzajúcim sa v Libanone, aby krajinu čo najskôr opustili. V spolupráci s Ministerstvom obrany SR pripravuje evakuáciu slovenských občanov z Libanonu.

Záujemcovia o evakuáciu môžu kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Bejrúte prostredníctvom emailu na adrese cons.beirut@mzv.sk alebo telefonicky na čísle +961 81313423. V prípade núdze je možné využiť aj nonstop linku medzinárodného operačného krízového centra na čísle +421 2 5978 5978.

Situácia v Izraeli sa tiež pozorne monitoruje. MZVEZ odporúča Slovákom necestovať do tejto oblasti a upozorňuje na zvýšené bezpečnostné riziká. Občanom SR, ktorí sa momentálne nachádzajú v Izraeli, je pripravené poskytnúť pomoc prostredníctvom Veľvyslanectva SR v Tel Avive, ktoré môžu kontaktovať na čísle +972 544556642.

Ministerstvo dopĺňa, že doteraz nezaznamenalo žiadne žiadosti o evakuáciu zo strany slovenských občanov nachádzajúcich sa v Izraeli. Izraelský národný prepravca naďalej uskutočňuje lety a medzinárodné letisko Bena Guriona v Tel Avive je v prevádzke.

Slovenská diplomacia naďalej vyzýva občanov, aby sledovali aktuálne bezpečnostné pokyny a v prípade potreby sa registrovali v systéme dobrovoľnej registrácie občanov Slovenskej republiky na stránke ministerstva zahraničných vecí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MZV SR, Foto: tagesschau.de
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies