Slovensko zasiahnu búrky aj vo štvrtok, je vydaná výstraha prvého stupňa

NETKY.SK • 27 Jún 2024, 10:13 • 2 min
Slovensko zasiahnu búrky aj vo štvrtok, je vydaná výstraha prvého stupňa

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na štvrtok pre celú krajinu výstrahu prvého stupňa pred búrkami. Je zvýšená pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 mm v priebehu 30 minút, s nárazmi vetra 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami.

slovakia

left justify in out

Intenzívny dážď môže podľa meteorológov vyvolať prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov. „Vietor môže spôsobiť škody menšieho rozsahu na porastoch a objektoch a krúpy poškodiť vegetáciu,“ varuje SHMÚ.

Silné búrky bičovali Slovensko aj v stredu a najviac zasiahli okolie Nitry. Primátor Marek Hattas večer zvolal krízový štáb mesta a následne vyhlásil mimoriadnu situáciu. Prietrž mračien a vytrvalý dážď spôsobili podľa neho v Nitre a širokom okolí nevídané škody na verejnom a súkromnom majetku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Slovenský hydrometeorologický ústav, Foto: meteorologiaenred.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies