Slovenský Červený kríž: Obsah lekárničky treba prispôsobiť aktivitám i počtu účastníkov

NETKY.SK • 1 Júl 2024, 10:13 • 2 min
Slovenský Červený kríž: Obsah lekárničky treba prispôsobiť aktivitám i počtu účastníkov

BRATISLAVA - Súčasťou lekárničky by mali byť aj voľnopredajné lieky proti horúčke, bolesti a alergii, rovnako pravidelne užívané lieky.

slovakia

left justify in out

Obsah lekárničky treba počas leta prispôsobiť aktivite, ktorej sa človek ide venovať. Pri športoch by v nej nemali chýbať obväzy, náplasti či dezinfekcia. Dobré je takisto pribaliť lieky na ošetrenie štípancov či spálenej kože od slnka. Pripomenul to Slovenský Červený kríž (SČK).

"Obsah lekárničky vždy prispôsobte nielen počtu účastníkov, ale aj aktivite, ktorej sa budete venovať," radí SČK. Pri športových aktivitách je podľa neho pre jednu osobu potrebné pribaliť desať kusov náplastí rôznych rozmerov, dva kusy hydrofilného obväzu, jeden elastický obväz, trojrohú šatku, sterilný gázový štvorec, štyri čistiace tampóny a izotermickú fóliu.

Chýbať by nemal ani pár latexových rukavíc, dezinfekčný sprej a nožničky.

Súčasťou lekárničky by mali byť aj voľnopredajné lieky proti horúčke, bolesti a alergii, rovnako pravidelne užívané lieky. "V lete je dobré pribaliť aj lieky, ktorými ošetríte štípance, popáleniny od slnka a črevné virózy," dodal SČK. Radí takisto pribaliť univerzálne očné kvapky a hroznový cukor.

"Dávajte pozor, oficiálny znak pre lekárničky v Európskej únii nie je červený kríž. Je to biely kríž na zelenom podklade," podotkol SČK.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Slovenský Červený kríž, Foto: freepik.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies