Slovenský vládny cloud: Bezpečné úložisko dát pre viac ako 50 štátnych inštitúcií

NETKY.SK • 17 Október 2024, 16:02 • 2 min
Slovenský vládny cloud: Bezpečné úložisko dát pre viac ako 50 štátnych inštitúcií

BRATISLAVA - Vládny cloud, ktorý ministerstvo vnútra prevádzkuje už viac ako osem rokov, prináša výrazné úspory a bezpečnosť pre štátne inštitúcie. S podporou prostriedkov z Európskej únie poskytuje moderné riešenie na správu dát, pričom slovenským občanom zaručuje, že ich údaje zostanú chránené na území Slovenska.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútra už viac ako osem rokov úspešne prevádzkuje vládny cloud, ktorý slúži ako virtuálne úložisko dát pre viac ako 50 štátnych organizácií a viac ako 200 projektov.

Tento cloud, financovaný z prostriedkov Európskej únie prostredníctvom Operačného programu Integrovaná infraštruktúra, prináša významné úspory štátnym inštitúciám.

Poskytuje im hardvér, pamäť a dátové úložiská, čím sa znižujú náklady na siete, zálohovanie a najmä bezpečnosť.

Dáta uložené vo vládnom cloude sú chránené najmodernejšími technológiami.

Ministerstvo zdôrazňuje, že na rozdiel od iných cloudových riešení, občania Slovenska môžu mať istotu, že ich údaje zostanú na území Slovenska, čo zvyšuje úroveň bezpečnosti a ochrany osobných údajov.

Navyše, cloud je navrhnutý tak, aby zaručoval dostupnosť dát aj v prípade kritických situácií alebo hybridných útokov, čím posilňuje digitálnu bezpečnosť štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MV SR, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies