Smrteľná nehoda na chorvátskom trajekte: Rampa rozdrtila troch zamestnancov, ďalšieho zranila + VIDEO

NETKY.SK • 12 August 2024, 13:21 • 2 min
Smrteľná nehoda na chorvátskom trajekte: Rampa rozdrtila troch zamestnancov, ďalšieho zranila + VIDEO

LOŠINJ - Tragédia sa odohrala v nedeľu popoludní na chorvátskom ostrove Lošinj. Pri páde rampy trajektu v tamojšom prístave zomreli traja ľudia a jeden utrpel zranenie, informoval web vijesti.hr.

slovakia

left justify in out

Nehoda sa stala popoludní okolo 15.10 h. "Podľa prvých informácií došlo dnes (v nedeľu, pozn. red.) popoludní pri práci na trajekte Jadrolinija Lastovo v Mali Lošinji k nehode, pri ktorej zahynuli traja členovia posádky Jadrolinija a štvrtý bol vážne zranený," cituje ministerstvo pre námorné záležitosti, dopravu a infraštruktúru správu spravodajstvo 24ur.

Nehoda sa mala stať vo chvíli, keď autá aj ľudia už opustili trajekt. Rampa, ktorá váži najmenej desať ton, začala stúpať, potom ale náhle klesla a zavalila troch zamestnancov, jedného zrazila do mora.

Na mieste okamžite zasahovali hasiči, ktorí boli v blízkosti nehody a počuli krik. „Všetko sa odohralo asi 200 metrov od nás. Okamžite sme pribehli na pomoc a jedného z mužov vytiahli z mora. Bol nažive, mal zranené rameno a bedro,“ uviedol veliteľ miestneho hasičského zboru Danijel Crnović.

Muž bol so zraneniami transportovaný vrtuľníkom do nemocnice v Rijeke. Podľa informácií webu HRT by mal byť mimo ohrozenia života. Príčina nehody je predmetom vyšetrovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Vijesti.hr, 24ur, HRT, Foto: jadrolinija.hr
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies