Šokujúce zistenie v chorvátskej dovolenkovej destinácii: Úrady varujú pred kúpaním na populárnej pláži

NETKY.SK • 1 August 2024, 15:27 • 2 min
Šokujúce zistenie v chorvátskej dovolenkovej destinácii: Úrady varujú pred kúpaním na populárnej pláži

Na obľúbenom ostrove úradníci varujú pred kúpaním v mori kvôli kontaminácii výkalmi. Voda v tejto oblasti obsahuje nebezpečné baktérie, ktoré môžu spôsobiť zdravotné problémy. Na pláži Lume v Smokvici bola 29. júla odobratá vzorka vody, ktorá vykazovala prekročené hodnoty baktérie Escherichia coli. Ústav verejného zdravia nepotvrdil, ako sa výkaly dostali do mora, no odporučil nevstupovať do vody, kým znečistenie nebude odstránené. Informuje Dnevnik.hr.

slovakia

left justify in out

Krátkodobé znečistenie výkalmi bolo potvrdené počas šiesteho pravidelného testovania kvality vody, ktoré vykonáva Ústav verejného zdravia Dubrovačko-neretvanskej župy. „Bolo zistené, že výsledky analýzy vody na kúpanie na pláži Lume v Smokvici, ktoré boli odobraté 29. júla, prekračujú hraničné hodnoty pre mikrobiologický ukazovateľ Escherichia coli,“ uviedol Ústav.

Odbery vzoriek sa budú opakovať, kým znečistenie neprestane, pričom o situácii boli informované Inšpekcia ochrany životného prostredia a ďalšie príslušné inšpekcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Dnevnik.hr, Foto: Europe Mountains
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies