Španiel Alcaraz je prvý finalista mužskej dvojhry v Paríži

NETKY.SK • 2 August 2024, 17:05 • 2 min
Španiel Alcaraz je prvý finalista mužskej dvojhry v Paríži

PARÍŽ - Španielsky tenista Carlos Alcaraz sa stal prvým finalistom mužskej dvojhry na olympijskom turnaji v Paríži. V piatkovom semifinále deklasoval v pozícii nasadenej dvojky Kanaďana Felixa Augera-Aliassimea 6:1 a 6:1.

slovakia

left justify in out

V súboji o zlato sa stretne s úspešnejším z druhého semifinále, v ktorom proti sebe od 19.00 h nastúpia najvyššie nasadený Srb Novak Djokovič a Talian Lorenzo Musetti. Finále je na programe v nedeľu popoludní.

"Od začiatku roka bol môj cieľ pokúsiť sa vyhrať zlatú olympijskú medailu a teraz zostáva jeden zápas, aby sa mi to podarilo. Chcem sa vo finále baviť a urobiť si svoju prácu," povedal 21-ročný Alcaraz, najmladší finalista mužskej dvojhry na OH v histórii. V Paríži vyhral v júni na rovnakých dvorcoch grandslamový Roland Garros.

V semifinále jasne dominoval. "Hral som na vysokej úrovni od začiatku do konca. Mám z toho veľmi dobrý pocit," zhodnotil Alcaraz. Je v poradí štvrtý Španiel v olympijskom finále, pred ním to dokázali Jordi Arrese (Barcelona 1992), Sergi Bruguera (Atlanta 1996) a Rafael Nadal (Peking 2008).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz.sk, Foto: The Washington Post
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies