Špenátové rizoto s parmezánom

NETKY.SK • 12 Marec 2019, 07:00 • 2 min
Špenátové rizoto s parmezánom

BRATISLAVA - Takáto vegetariánska a chutná alternatíva vás čaká len po pár minútach strávených pri hrnci.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

1.5 hrnčeka ryža na rizoto, 2 dl biele víno, 5 hrnčekov zeleninový vývar, 2 PL olivový olej, 1 PL maslo, 1 ks cibuľa, 1 ksm malý zeler, 4 hrste baby špenát, 1/2 hrnčeka strúhaný parmezán, soľ, mleté čierne korenie

 

 

Postup:

 

Maslo a olivový olej rozpustíme v hlbšej panvici. Pridáme nadrobno posekanú cibuľku a zeler a opražíme do sklovita. Pridáme ryžu a miešaním ju necháme dobre obaliť v oleji. Pridáme víno a necháme ho odpariť. A začneme prilievať vývar po naberačkách. Vždy keď sa odparí  a vsiakne do ryže, pridáme ďalšiu naberačku a takto pokračujeme zhruba 20 minút, kým nebude rizoto kašovitej konzistencie a ryža mäkká. Odstavíme z plameňa a primiešame lístky špenátu a strúhaný parmezán. Osolíme a okoreníme podľa chuti a môžeme podávať.

 

Prajeme dobrú chuť!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp


Autor: Katka Štefunková



Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies