Speváčku Katy Perry preveruje polícia. Pobúrila Ibizu klipom z chránenej rezervácie + VIDEO

NETKY.SK • 15 August 2024, 12:13 • 3 min
Speváčku Katy Perry preveruje polícia. Pobúrila Ibizu klipom z chránenej rezervácie + VIDEO

IBIZA - Španielske úrady preverujú, za akých okolností vznikol hudobný klip americkej speváčky Katy Perry, ktorý sa nakrúcal na baleárskom ostrove Ibiza. Niektoré jeho časti totiž boli natočené v chránenej prírodnej rezervácii.

slovakia

left justify in out

Vo svojom videoklipe k piesni Lifetimes, ktorý uverejnila speváčka pred šiestimi dňami, predstiera Katy Perry, že je jednou z tisícov turistov užívajúcich si letnú dovolenku na Ibize. Niektoré časti videa natočené v piesočných dunách mohli byť podľa miestnych médií natáčané bez patričného povolenia v prírodnom parku Ses Salines, ktorý je chránenou oblasťou a rozkladá sa na ostrovoch Ibiza a Formentera v Stredozemnom mori.

Zábery z videa pochádzajú z malého ostrovčeka S’Espalmador, ktorý je súčasťou tejto chránenej prírodnej oblasti. Piesočné duny patria k ekologicky najcennejším miestam rezervácie a zábery z hudobného videa Katy Perry vyvolali u miestnych obyvateľov pobúrenie, píše agentúra AP. Také natáčanie síce prírodnú pamiatku neohrozuje, filmovanie by sa ale malo uskutočniť iba s patričným povolením, uviedlo regionálne ministerstvo životného prostredia.

Podľa firmy Universal Music, ktorá video Katy Perry produkovala, uisťovala miestna producentská spoločnosť, že zaistila všetky potrebné povolenia. Hovorca Universal Music uviedol, že sa natáčanie uskutočnilo 27. júla a „deň vopred sme dostali ústne povolenie“. "Dodržali sme všetky predpisy spojené s natáčaním v tejto oblasti a správame maximálny rešpekt k lokalite a úradníkom povereným jej ochranou," uviedol hovorca.

Video, ktoré režíroval kolumbijsko-americký režisér Matías Vásquez, zachytáva speváčku Katy Perry, ktorej občianske meno je Katheryn Elizabeth Hudsonová, ako pláva, skáče do mora alebo sa baví v klube na ostrovoch, ktoré sú najmä v lete jedným z najobľúbenejších a najnavštevovanejších v španielskom Stredomorí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: AP, Universal Music, Foto: Newsweek / Getty Images / Amy Sussman
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies