Správy, ktoré vodičov NEPOTEŠIA: Za diaľničné známky si pravdepodobne priplatia!

NETKY.SK • 5 August 2024, 13:48 • 2 min
Správy, ktoré vodičov NEPOTEŠIA: Za diaľničné známky si pravdepodobne priplatia!

BRATISLAVA - Cena diaľničných známok sa menila len nedávno. Na stole je možnosť, že si za ne opäť priplatíme.

slovakia

left justify in out

Na Slovensku sú aktuálne v platnosti 365-dňová diaľničná známka za 60 eur, 30-dňová za 17 eur, 10-dňová za 12 eur a od augusta aj jednodňová za 5,40 eur.

Tieto ceny sa však môžu onedlho zmeniť a na úhradu diaľničnej známky budeme musieť siahnuť hlbšie do vrecka. Na Slovensku sa cena diaľničných známok nemenila 13 rokov. Priplatili sme si až vlani, kedy sa ich cena zvýšila o 20 percent.

Najnovšie minister dopravy Jozef Ráž avizoval, že zdražovanie môže prísť znova. "Je pravdepodobné, že nejaké konsolidačné opatrenia sektoru dopravy budú nutné, teda je pravdepodobné, že k nejakému navýšeniu dôjde," uviedol minister.

O koľko by mala stúpnuť cena diaľničných známok nateraz nie je známe. Aj keby stúpla o 10 až 20 percent, naše diaľničné známky by v okolí stále patrili medzi najlacnejšie. Len v Rakúsku a v Česku je diaľničná známka na rok drahšia o zhruba 30 eur.

O tom, či a o koľko dôjde k zdraženiu diaľničných známok, sa rozhodne na jeseň. Teda v čase, keď vláda predstaví návrh štátneho rozpočtu na rok 2025.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo dopravy SR, Foto: topspeed.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies