Strechu šalianskeho mestského úradu pokryjú fotovoltické panely

NETKY.SK • 26 Júl 2023, 17:30 • 2 min
Strechu šalianskeho mestského úradu pokryjú fotovoltické panely

Šaľa-Prvou lastovičkou vo využití slnečnej energie bude mesto pri Váhu

slovakia

left justify in out

Moderné technológie, ktoré pomôžu k úspore prevádzkových nákladov, využívajú už aj slovenské samosprávy. S ohľadom na nízku energetickú náročnosť si mnohé z nich dokázali zrekonštruovať svoje budovy. Aj v Šali prešiel pred pár rokmi tamojší mestský úrad rozsiahlou rekonštrukciou. V talóne majú tentoraz ďalšiu novinku. 

 

Podľa informácií z TASR, bude budova Mestského úradu v Šali prvou verejnou budovou v meste, na ktorej budú nainštalované fotovoltické panely na výrobu elektrickej energie. Panely budú nainštalované na streche mestského úradu.

 

Mesto na realizáciu projektu získalo viac ako 77.000 eur z Operačného programu Kvalita životného prostredia, ktorého riadiacim orgánom je Ministerstvo životného prostredia SR a sprostredkovateľským orgánom Slovenská inovačná a energetická agentúra, informovala hovorkyňa mesta Erika Kollerová.

 

Budova mestského úradu prešla kompletnou rekonštrukciou v roku 2018 v rámci projektu zníženia energetickej náročnosti objektu. Rekonštrukcia si vyžiadala 1,8 milióna eur, z toho 1,5 milióna eur tvoril nenávratný finančný príspevok z fondov EÚ. Samospráva sa na rekonštrukcii podieľala sumou 300.000 eur. 

Fotovoltaické panely
Fotovoltaické panely
Zdroj: PIXABAY


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies