Študentská kvapka krvi oslavuje 30 rokov: Slovenský Červený kríž vyzýva mladých k darcovstvu

NETKY.SK • 14 Október 2024, 08:34 • 2 min
Študentská kvapka krvi oslavuje 30 rokov: Slovenský Červený kríž vyzýva mladých k darcovstvu

BRATISLAVA - Slovenský Červený kríž spustil jubilejný 30. ročník kampane Študentská kvapka krvi s cieľom motivovať mladých ľudí k darcovstvu krvi. Tohtoročný slogan "Objav vášeň pre dobro" zdôrazňuje spojenie darcovstva s umením a kampaň potrvá do 8. novembra. Zistite viac o podmienkach darovania a ako môžete prispieť k záchrane životov.

slovakia

left justify in out

Slovenský Červený kríž (SČK) v pondelok 14. októbra spustil 30. ročník kampane Študentská kvapka krvi. Cieľom tejto iniciatívy je osloviť predovšetkým mladých ľudí, najmä prvodarcov, a povzbudiť ich k darcovstvu krvi. Tohtoročný slogan kampane znie "Objav vášeň pre dobro", pričom kampaň potrvá do 8. novembra.

Ako uviedla špecialistka pre komunikáciu SČK Zuzana Vongrejová, tému vášne sa tento rok rozhodli spojiť s umením, čo sa odzrkadľuje aj vo vizuále kampane. K tejto spolupráci oslovili Vysokú školu múzických umení, kde sa v priestoroch koncertnej siene Dvorana na Zochovej ulici v Bratislave konal aj úvodný mobilný odber krvi.

Generálna sekretárka SČK Zuzana Rosiarová pripomenula, že počas 30-ročnej histórie kampane sa podarilo inšpirovať desaťtisíce mladých ľudí k darcovstvu krvi. Zároveň zdôraznila, že spolupráca s mladými ľuďmi je pre organizáciu nesmierne obohacujúca.

Darca krvi môže byť každý, kto má 18 až 60 rokov, váži minimálne 50 kilogramov a spĺňa základné zdravotné požiadavky. Muži môžu darovať krv každé tri mesiace, ženy každé štyri.

Podrobné informácie o darcovstve krvi sú dostupné na webovej stránke Národnej transfúznej služby Slovenskej republiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Slovenský Červený kríž, Foto: union.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies