Svet o Slovensku: Skvelá reklama pre Bratislavu! V čom patrí medzi TOP mestá?

NETKY.SK • 30 Júl 2024, 18:42 • 2 min
Svet o Slovensku: Skvelá reklama pre Bratislavu! V čom patrí medzi TOP mestá?

BRATISLAVA - Naše hlavné mesto sa umiestnilo v TOP 5 zaujímavého rebríčka. Odborníci z GuestReady analyzovali dáta zozbierané z platformy Airbnb a na základe toho pripravili rebríček miest, ktoré sa pýšia najčistejším ubytovaním v Európe.

slovakia

left justify in out

Jednotkou obľúbené mesto Slovákov

Medzinárodná spoločnosť zaoberajúca sa správou nehnuteľností, ktorá je zároveň aj online cestovnou kanceláriou, vybrala do svojho prieskumu 50 populárnych európskych miest a v rámci každého brala do úvahy 100 najviac hodnotených ubytovacích zariadení.

Úplný strop rebríčka síce Bratislava neopanovala, prvenstvo však patrí mestu, ktoré milujú mnohí Slováci. Minimálne počas dovolenkovej sezóny. Jednotkou sa z pohľadu čistoty stal chorvátsky Split.

Split priemerné hodnotenie čistoty na Airbnb až 4,93 z 5. Pre tých, ktorí to nepoznajú, Airbnb je svetoznáma webová služba sprostredkujúca prenájom ubytovania. Stojí za zmienku, že na tejto platforme získal Split veľmi vysoké aj celkové hodnotenie, 4,88 z 5. Čistota je pritom len jeden zo šiestich faktorov, z ktorých je vyskladané celkové hodnotenie.

Ilustračné foto - pohľad na nočnú Bratislavu
Ilustračné foto - pohľad na nočnú Bratislavu
Zdroj: Unsplash

Zabodovala aj Bratislava

Na druhom mieste v rebríčku čistoty sa umiestnilo ďalšie chorvátske mesto, Dubrovník s priemerným hodnotením 4,92. Bronzovú priečku obsadili grécke Atény s priemenou známkou čistoty 4,89.

Škótsky Edinburgh sa umiestnil na štvrtom mieste s priemerným hodnotením čistoty 4,88 a prvú päťku uzatvárajú s rovnakou priemernou známkou čistoty 4,87 tri mestá. Tými sú Krakov, Benátky a naša Bratislava, pre ktorú je to skvelá reklama z pohľadu cestovného ruchu. O zostavenom rebríčku totiž informovalo v zahraničí množstvo médií.

Rebríček TOP 10:

  1. Split (Chorvátsko) – 4,93
  2. Dubrovník (Chorvátsko) – 4,92
  3. Atény (Grécko) – 4,89
  4. Edinburgh (Škótsko) – 4,88
  5. Bratislava (Slovensko), Krakov (Poľsko), Benátky (Taliansko) – 4,87
  6. Rejkiawik (Island), Ženeva (Švajčiarsko) – 4,86
  7. Florencia (Taliansko), Amsterdam (Holandsko), Ľubľana (Slovinsko), Varšava (Poľsko), Bilbao (Španielsko) – 4,85
  8. Mníchov (Nemecko), Riga (Lotyšsko), Bordeaux (Francúzsko), Tallinn (Estónsko), Zürich (Švajčiarsko), Dublin (Írsko) – 4,84
  9. Porto (Portugalsko), Kolín nad Rýnom (Nemecko), Berlín (Nemecko), Miláno (Taliansko), Sevilla (Španielsko), Bukurešť (Rumunsko), Štokholm (Švédsko), Viedeň (Rakúsko) – 4,83
  10. Helsinki (Fínsko), Frankfurt (Nemecko), Lisabon (Portugalsko), Luxemburg (Luxembursko) – 4,82



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Dnes24.sk, Foto: GetByBus / TTstudio / Fotolia
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies