Szijjártó: Orbán ako jediný vie osloviť aktérov globálnej bezpečnosti

NETKY.SK • 25 Júl 2024, 08:44 • 2 min
Szijjártó: Orbán ako jediný vie osloviť aktérov globálnej bezpečnosti

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán je posledným a jediným politikom v Európe, ktorý dokáže osloviť dôležitých hráčov svetovej politiky a globálnej bezpečnosti. Vo videorozhovore pre švajčiarsky týždenník Weltwoche to uviedol v stredu šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó.

slovakia

left justify in out

"Maďarská mierová misia spôsobuje obrovskú frustráciu v celej Európe. Dôvodom je na jednej strane to, že európski politici závidia premiérovi Orbánovi, keďže sa ukázalo, že je posledný a momentálne jediný v Európe, ktorý sa môže spojiť s takými dôležitými osobnosťami svetovej politiky a globálnej bezpečnosti, ako bývalý americký prezident Donald Trump, ktorý sa uchádza o znovuzvolenie v novembrových voľbách, ruský prezident Vladimir Putin, čínsky prezident Si Ťin-pching a turecký prezident Recep Tayyip Erdogan," spresnil Szijjártó.

"Majú strach, pretože je zrejmé, že zlyhali," dodal maďarský minister zahraničných vecí.

Orbán v júli navštívil Ukrajinu, Rusko, Čínu a Spojené štáty, pričom tieto zahraničné cesty označil za "mierovú misiu". Lídri EÚ v reakcii uviedli, že maďarský premiér počas nich nehovoril v mene 27-členného bloku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz.sk, Foto: magyarnemzet.hu
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies