Taraba: Pilot, ktorý letel ponad Malú Fatru, musí znášať následky

NETKY.SK • 6 August 2024, 14:34 • 2 min
Taraba: Pilot, ktorý letel ponad Malú Fatru, musí znášať následky

BRATISLAVA - Zistenia inšpekcie sú podľa ministra potvrdením toho, že rezort životného prostredia pod jeho vedením dôsledne vyšetrí každé možné porušenie zákona.

slovakia

left justify in out

Pilot vrtuľníka, ktorý letel ponad územie Národného parku Malej Fatry, porušil zákon a musí znášať následky z porušenia legislatívy. Šéf envirorezortu Tomáš Taraba to uviedol v reakcii na zistenia Slovenskej inšpekcie životného prostredia (SIŽP), že prelet porušil zákon o ochrane prírody a krajiny.

"Postup SIŽP je dôkazom toho, že príslušné orgány patriace pod Ministerstvo životného prostredia SR si robia svoju prácu poctivo a nezávisle. Zároveň však očakávam ospravedlnenie od všetkých tých, ktorí šírili bludy o možnom ovplyvňovaní kontrolných orgánov," podotkol Taraba.

Zistenia inšpekcie sú podľa ministra potvrdením toho, že rezort životného prostredia pod jeho vedením dôsledne vyšetrí každé možné porušenie zákona.

SIŽP zistila v prípade medializovaného letu vrtuľníka nad územím Národného parku Malá Fatra porušenie zákona o ochrane prírody a krajiny. Išlo o pracovný let štátneho tajomníka envirorezortu Filipa Kuffu v súvislosti so zonáciou. Pilot nedodržal podľa SIŽP zákonom požadovanú výšku na území v piatom stupni ochrany, a to bez potrebného súhlasu orgánu ochrany prírody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: teraz.sk, Foto: FB/Tomáš Taraba
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies